Essentiële Oliën & chakra's


Ik denk dat zowat iedereen al van chakras gehoord heeft. Maar ik merk ook dat weinigen echt weten waarover het gaat, hoe ze werken of wat hun functie is.
Chakras zijn energiecenters die langs je ruggengraat hun plekje hebben, en die je lichaam helpen met het regelen van alle processen, gaande van je orgaanfuncties, over je immuunsysteem tot je emoties toe.

Er zijn zeven hoofdchakras, te beginnen onderaan je staartbeentje, helemaal tot aan je kruin. Elke chakra heeft zijn eigen vibratie, kleur en heeft de leiding over specifieke functies.
Om evenwicht op alle vlakken in je leven te krijgen, moeten je chakras in balans zijn, in lijn staan met elkaar en op de juiste manier in hun energiecenters draaien. Essentiële oliën kunnen je helpen dit evenwicht te vinden.

Eerste Chakra - Wortelchakra 
Essentiële Olie: Patchouli 
Stimuleert tevens ook de tweede chakra (Sacrale Chakra)

De Wortelchakra vind je aan de basis van je staartbeentje en heeft de rode kleur. De chakra word ook verbonden met het element Aarde. Staat voor aarden in de fysieke wereld en overleven en zelfbehoud. De eerste chakra is verbonden met de ruggengraat, benen, voeten, wervelkolom en de bijnieren. Een Wortelchakra in balans uit zich in volgende karaktereigenschappen: geaard zijn, stabiliteit, stilte, welvaart, fysieke gezondheid, een gevoel van veiligheid en zekerheid en tenslotte in het nu leven.

Patchouli geeft je de mogelijkheid om de tijd die je met jezelf doorbrengt als heel aangenaam ervaart, je heel ontspannen in het leven staat, om genoeg energie te hebben om de dingen aan te pakken. Deze olie kan je heel erg helpen om duidelijkheid te scheppen van wat je wil bereiken, zodat je doet wat je moet doen om je doel te bereiken. Het helpt je ook om vermoeidheid en neerslachtigheid te overwinnen.

Tweede Chakra — Sacrale Chakra
Essentiële Olie: Neroli  
Stimuleert ook de vierde chakra (Hart Chakra) 

De Sacrale Chakra ligt in je onderbuik, tussen je pelvis en je navel en word in een oranje kleur weergegeven. Water is het element van de tweede chakra. Het vertegenwoordigt vitaliteit, zelfbevrediging en passie. Deze chakra word verbonden met je sacrale ruggenwervel, je voortplantingsorganen, het effect van je bloedcirculatie en je plasfunctie.
Als de sacrale chakra in balans is, komen volgende karaktereigenschappen sterk naar boven: de mogelijkheid om plezier te ervaren, emotionele intelligentie, seksuele tevredenheid, passie en het omarmen van verandering.

Neroli brengt energie van pure liefde en lichtheid in je leven met zich mee, jaagt verdriet weg en geeft een vreedzame en stabiele kalmte. Deze olie is een echte aanrader als je heelt van een trauma, wanneer je in een emotionele crisis zit of heel verdrietig bent. Het maakt je hoopvol en leid je weg van angst. Neroli helpt om je hart te openen voor jezelf en je de vrijheid te geven om je liefde vrij te laten stromen.

Derde Chakra — Zonnevlecht of Solar Plexus Chakra 
Essentiële Olie: Pijnboom 
Stimuleert ook de vierde chakra (Hartchakra) 

De Zonnevlecht Chakra bevindt zich boven je navel, en word uitgedrukt in een gele kleur. Deze chakra heeft als element Vuur en vertegenwoordigt wilskracht, motivatie en vitaliteit. Vaak hangt ze samen met de pancreas, lever milt, maag, lage rugspieren, het metabolisme en vertering. Wanneer de zonnevlecht in balans is, laat dit zich voelen in vertrouwen, warmte, zelfdiscipline, betrouwbaarheid en een positief zelfgevoel. 

Pijnboom is een olie die werkt op het herstellen van het hart als je emoties hard of afgemat zijn en die oude emoties van oude wonden helen, zodat je verder kan gaan zonder emotionele baggage uit het verleden. Op die manier ga je je emoties in de reële tijd voelen in plaats van hoe jij ze in je hoofd afspeelt. Bij gebruikt van deze essentiële olie gaat je herladen, om je zo innerlijke rust in je toekomstige relaties te brengen.
Vierde Chakra — Hartchakra 
Essentiële Olie: Rozenhout of Roos

De vierde chakra of de Hartchakra, ligt iets lager dan je hart en staat voor zelfaanvaarding en liefde. Groen is de kleur van deze chakra en het element is Lucht. En hangt samen met je lymfeklieren, hart, ribbenkast, longen, huid, armen, handen bloedcirculatie en immuniteitssysteem.

Een Hartchakra in evenwicht, zal je volgende eigenschappen herkennen: zelfliefde, tevredenheid, compassie, aanvaarding, sereniteit en in je center staan. Een heerlijke olie dat emoties vrij laat stromen, de mogelijkheid dat je gevoelens in harmonie zijn met je gedachten, en dat je je emoties kan uitdrukken. Als je een zuivere aura wil behouden, dan geeft Rozenhout een sterke energetische bubbel van bescherming. Om verstikkende gevoelens, diep geworteld verdriet, melancholy of onderdrukte emoties in je borst te verminderen, is deze olie heel doeltreffend. 

Vijfde Chakra — Keelchakra
 Essentiële Olie: Lavendel
 
De Keelchakra, zoals gesuggereerd word, ligt in je keel en heeft de blauwe kleur en Ether als element. Zelfexpressie en communicatie komt tot uiting als deze chakra in balans is en hangt samen met de schildklier, de slokdarm, nek, schouders, armen, handen en het gehoor. Volgende karaktereigenschappen komen sterk naar voor indien in evenwicht: duidelijke communicatie met jezelf en anderen, goede kunnen luisteren, tijdsbesef en een helder stemgebruik.

Het is een fantastische olie die jou, als fijne mens die je bent, gaat aanmoedigen om de wereld in te trekken en te leren ontdekken. Gevoel van terugtrekken, angst en kwetsbaarheid gaat Lavendel aanpakken, en spirituele groei aanwakkeren door je levenservaringen te geven en je bewustzijn en perspectieven te verbreden. Je gaat merken dat je duidelijker gaat kunnen communiceren.
Zesde Chakra — Derde Oogchakra 
Essentiële Olie: Sandelhout 

Het puntje tussen je wenkbrauwen, daar ligt het Derde Oogchakra. Je herkent het door de kleur indigo en het element is Licht. Deze chakra staat voor zelfreflectie en kennis en vertegenwoordigt het hypofyse, de linker hersenhelft, linker oog, neus, oren, sinussen, bewustzijn, het hormonenstelsel en het zenuwstelsel en heeft controle over de spieren die de kleine bewegingen maken. Een sterke intuïtie, goed geheugen, gemakkelijk herinneren van dromen, kunnen visualiseren en een levensdoel voor ogen hebben zijn allemaal kenmerken van een Derde Oogchakra in balans.

Sandelhout is een heel krachtige olie om te mediteren. Word gebruikt door helers en spirituele leiders over de ganse wereld, en brengt een innerlijk bewustzijn en maakt het makkelijker om een verbinding te maken met een hogere spirituele connectie. Het helpt om inzicht te krijgen bij blokkaden, zowel innerlijke als remmingen van buitenaf, en bied je een mogelijkheid om ze op een zachte manier te verwerken tot in je diepste ziel. 

 Zevende Chakra — Kruinchakra 
Essentiële Olie: Limoen

De laatste chakra, de Kruinchakra ligt op je hoofd en heeft de kleur violet of wit, met als element Gedachten. En vertegenwoordigt zelfkennis, zelfbeschikking en de goddelijke connectie. De Kruinchakra, is verbonden met de pijnappelklier, het hypofyse, hersenschors, de grote hersenen, het rechter oog, de rechter hersenhelft, centrale zenuwsysteem, het onderbewustzijn en heeft controle over de spieren die de grote bewegingen maken.
Wijsheid, intelligentie, kunnen analyseren, spirituele connectie en een open geest zijn allemaal kenmerken van een zevende chakra in evenwicht. Limoen is een geweldige essentiële olie om negatieve energetische verbindingen door te knippen. Zeer nuttig om perceptie te verkrijgen van de waarheid in elke situatie die zich voordoet en elke illusie die je zou kunnen verwarren met de realiteit los te laten. 


Hieronder vind je nog enkele mogelijkheden:
Wortelchakra: Cederhout, Wierook, Mirre en Vetiver.
Sacrale Chakra: Ylang-Ylang, Bergamot, Salie, Oranjebloesem, Patchouli 
Zonnevlecht of Solar Plexus Chakra: Gember, Geranium, Pompelmoes, Jeneverbes 
Hartchakra: Oranjebloesem, Bergamot, Cipres, Geranium, Lavendel, Citroen, Mandarijn 
Keelchakra: Groene Munt, Basilicum, Bergamot, Kamille, Cipres, Pepermunt 
Derde oogchakra: Rozemarijn, Helichrysum, Jeneverbes, Marjolein 
Kruinchakra: Wierook, Cipres, Elemi, Gurjun Balsem 

Je kan de olie puur gebruiken of verdunnen met een draagolie (zoals kokosolie) en wrijf op de plaats van de overeenstemmende chakra (bv. Wortelchakra - op de voeten). Essentiële Oliën kunnen je chakras helpen om ze in balans en op één lijn te houden, voor een optimale gezondheid in je lichaam, geest en je ziel.

Ik wens je veel plezier met je essentiële olietjes. Ik 
vind het super om ze in huis te hebben en ermee aan de slag te gaan. Ik zou ze niet meer kunnen missen.
 

Wil jij graag weten of jouw chakra's in balans zijn? 
Doe dan de gratis chakra quiz en ontvang onmiddellijk jouw resultaat.


Liefs,
Pascale xx 


Vond je dit blog leuk om te lezen en heeft het je weer een stapje dichter bij dat 'aha'-momentje gebracht? Ik hoop het echt! Ik vind het heel fijn om regelmatig een blog te schrijven.
Wat me op dat moment bezighoud is meestal waar ik over schrijf. Soms gaat dit iets persoonlijks zijn, dan is het weer iets om je te informeren en soms is het een cadeautje om uit te delen!
Omdat het mezelf ook heel veel energie geeft om dames te helpen met een visie en het droomleven dat ze verdienen. Een leven waarin jij, lieve curvy queen, straalt. Met een twinkle in je ogen en een positieve mindset. Zodat jij meer tijd hebt voor de dingen die jij belangrijk vindt en de wereld onbewust meer kleur geeft.

Wil je mijn blogs delen? Dat zou ik ge-wel-dig vinden!
Oh, en wil je graag video's bekijken over onderwerpen die je meer inzicht geven in waar je naartoe wil?
Kijk dan op mijn YouTube-kanaal.

Nog 1 ding, voor ik je laat gaan ...

Wil jij graag weten welke chakra er bij jou extra aandacht kan gebruiken?0 Comments

Leave a Comment