Chakra serie: Wortelchakra: essentiële olie voor gronding, veiligheid & stabiliteit


Wortelchakra gaat hand in hand met essentiële Oliën

met elke ademhaling nodig je stabiliteit en evenwicht in je leven uit en
laat je je zorgen en je onrusten los

Kalmte, evenwicht, rust en verlichting, zijn allemaal gevoelens die je in de wortels van je eerste energiecenter terugvindt. Wil je graag ontdekken hoe je op een gemakkelijke manier deze emoties kan inspireren en je chakras in balans kan brengen door essentiële oliën te gebruiken?

Wel, laten we op ontdekking gaan ...

Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! by Loving Essential Oils

Wat zijn chakras?

Het woord 'chakra' komt van het Sanskriet en betekent 'schijf' of 'wiel' en waakt over je spirituele energiecenter in je lichaam. Het chakrasysteem komt overeen met je lichamelijke, emotionele, psychologische en spirituele dimensie en beïnvloed alle aspecten in je leven. Elke chakra heeft zijn eigen genezende kracht en als alle chakras in lijn zijn, houdt dit je gezond, gelukkig en vol leven.

wortelchakra

De Wortelchakra is het centrum voor je levensonderhoud. Een sterke basis in balans is de steunpilaar van je hele zijn. Als je met beide voeten stevig op de grond staat, kan niets je omver blazen en heb je een groter gevoel van veiligheid en zekerheid.

Wanneer je uit evenwicht bent, heb je geen mogelijkheid om voorwaarts te gaan en ben je onzeker en voelt het alsof de grond onder je voeten wegzakt.
Eigenschap: het is je basis en je wortels zitten stevig in de grond vast.
Locatie: aan het begin van je ruggengraat (onderaan je staartbeentje).
Emotie: overlevingsdrang, voorzien in je basisbehoeften (voedsel, onderdak, geld).
Het is onmogelijk om al je andere chakras op één lijn te krijgen, als je Wortelchakra uit evenwicht is.

Laten we nu eens kijken welke essentiële oliën jouw Wortelchakra in balans kunnen brengen of houden. Een boek waar ik al veel heb geleerd over essentiële olie is "Breng je emoties in balans met essentiële oliën." van Thorsten Weiss.

WORTELChakra & EssentiËle Oliën

Volgende essentiële oliën gaan hand in hand met je Wortelchakra en helpen jou om deze chakra in evenwicht te houden:

Cedarwood: geeft gronding en is rustgevend, gebruik deze olie om boosheid en zenuwachtigheid te verlichten. De opbeurende eigenschappen kunnen negatieve gevoelens tegengaan. Dit is zeker een favoriet tijdens je yoga en meditatie practice. 

Sandalwood: eigenschappen van deze essentiële olie is kalmerend, pijnstillend en helpt bij depressie. Het heeft een herstellend effect op je lichaam en geest.

Frankincense: heeft verzachtende en kalmerende kwaliteiten. Beurt je op en verhoogd je focus, daarom is Frankincense ook heel geschikt om tijdens je meditatie te gebruiken. Deze olie is ideaal als je gestresseerd en overweldigd bent.

Myrrh: is het neefje van frankincense en is eveneens opbeurend en geeft je spiritueel bewustzijn. Het verbetert ook je algemeen welzijn, versterkt je zelfvertrouwen en geeft je een sterk richtingsgevoel in je leven.

Ylang Ylang: heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel. De kalmerende eigenschappen van deze olie kunnen je helpen je bloeddruk te verlagen en je ademhalingsritme te vertragen.

Cinnamon: werkt op je bijnieren en heeft antidepressiva kwaliteiten. Het helpt je ook met uitputting tegen te gaan en heeft een opbeurende aroma.

Vetiver: is een natuurlijke pijnstiller, met kalmerende kwaliteiten. Deze olie gaat zowel je lichaam als je geest in evenwicht brengen.

Lavender: werkt heel goed om sterke emoties te kalmeren, laat opgebouwde spanningen los en gaat energie door je hele lichaam doen stromen. Helpt je om je zenuwen de baas te kunnen en brengt je in evenwicht. 

Patchouli: rijkt je een stevige grondig aan en geeft evenwicht aan je emoties. Bevordert vertrouwen en geeft je heldere gedachten. Helpt bij stress en angsten.

Je kan er eentje proberen of je kan ze allemaal gebruiken op je 'Reis door je Chakras' om zo je algemeen welzijn te verbeteren.

WortelChakra: Essentiële Olie Receptjes

1. Diffuser Blend

Voeg de olietjes samen met de juiste hoeveelheid water, in je diffuser toe.


Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! Root Chakra Diffuser Blend by Loving Essential Oils


2. Roller Blend
Druppel de essentiële olietjes in je rollertje en voeg de draagolie toe tot het rollertje vol is. Doe het dopje op het flesje en rol het flesje tussen je handpalmen. Je kan de blend gebruiken op je polsen, op je voetzolen of je kan aan het flesje ruiken. Als je wil kan je de olie over je ruggengraat rollen, daar begint tenslotte de 'wortel' van je Wortelchakra.


Probeer het eens een keertje uit. Gebruik een essentiële olie tijdens je meditatie of je yoga practice. Kies een olie die je aangenaam vindt en verstuif het aroma als je je practice doet, Frankincense en Lavender zijn hier heel geschikt voor. Terwijl je bezig bent, focus je dan op je emoties, gedachten en gevoelens. Dat kan heel breed gaan, en waar je energie ook heengaat, schrijf het nadien op. Hou een dagboek bij en je zal zien dat er zich na een tijdje een pad vormt dat je gaat leiden naar een leven in balans.


Je bent vertrokken met je ontdekkingstocht door je chakras, en de tweede chakra die je met het aardse verbindt is je Sacrale Chakra. Je tweede chakra regelt oa. jouw plezier in het leven. En heeft ook wat te zeggen over hoe jij intimiteit beleeft. Het is best wel een belangrijke en de moeite waard om eens bij stil te staan. Wil je weten welke essentiële olietjes jou kunnen helpen met je Sacrale Chakra, dan nodig ik je graag uit om verder te lezen en klik je op de onderstaande link. 


Wil je graag weten hoe het met jouw chakra's gesteld is? 
Doe dan de gratis chakra quiz. Je ontvangt direct je persoonlijk rapport.
Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment