Chakra serie: Sacrale Chakra: essentiële olie voor creativiteit, nieuwe ervaringen & expressie


Sacrale chakra en essentiële oliën 

gaan perfect samen

Zorg voor je lichaam ... het is jouw klein mirakel. Je lichaam is een heilige tempel waar dagelijks wonderen gebeuren die jou energie geven en je in leven houden. Richt je aandacht op je energie die door je lichaam stroomt, dat is het beste geschenk dat je je lichaam kan geven. Om overvloed te voelen en om je algemeen welzijn te verbeteren, geef je Sacrale Chakra dan wat liefde en boost je energie door essentiële olie in je dagelijkse routine in te plannen.

Lees verder en ontdek het hier!

Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! by Loving Essential Oils

Wat zijn chakras?

Het woord 'chakra' komt van het Sanskriet en betekent 'schijf' of 'wiel' en waakt over je spirituele energiecenter in je lichaam. Het chakrasysteem komt overeen met je lichamelijke, emotionele, psychologische en spirituele dimensie en beïnvloed alle aspecten in je leven. Elke chakra heeft zijn eigen genezende kracht en als alle chakras in lijn zijn, houdt dit je gezond, gelukkig en vol leven.

Sacrale chakra

De Sacrale Chakra is verbonden met je emoties en met plezier. Je tweede energiecenter heeft invloed op je persoonlijke creativiteit, van problemen oplossen tot artistieke expressie.

Eigenschap: het is je verbinding met, en het aanvaarden van veranderingen en nieuwe ervaringen, alsook het openstellen voor nieuwe ontmoetingen.
Locatie: je onderbuik, 2 vingers onder je navel en 2 vingers diep in je buik.
Emotie: gevoel van plezier, welzijn en overvloed.

Het volgende waar we naar kijken is hoe we de Sacrale Chakra in evenwicht kunnen brengen door essentiële oliën te gebruiken.

Sacrale Chakra & EssentiËle Oliën

Deze essentiële oliën kunnen gebruikt worden om je Sacrale Chakra in balans te brengen en je met je emoties te verbinden.

Sandalwood: om je ziel te herenigen met je emoties. De olie heeft kalmerende, pijnstillende eigenschappen, en kan ook helpen als antidepressiva.

Bergamot: je moedigt je zintuigen aan om onderdrukte emoties los te laten. Deze olie is opbeurend en laat je op zachte manier ontspannen.

Rosewood: laat het lichaam ontspannen, kalmeert je geest en laat stress los.

Clary Sage: heeft een emotioneel opbeurend effect (kan euforie teweegbrengen).

Ylang Ylang: is zowel stimulerend als kalmerend, hierdoor brengt ze het sensuele en het emotionele aspect uit je leven samen. Heeft een kalmerend effect op je hart en promoot zelfliefde, vertrouwen en vreugde.  

Jasmine: gaat passie terug doen opleven en herstelt je creativiteit.

Orange: geeft je de mogelijkheid om stilstand in je leven los te laten, brengt rust in je gemoed, vergroot je aanpassingsvermogen en optimisme.

Lavender: kalmerend bij sterke emoties, laat opgekropte spanning los en laat energie vrij door je lichaam stromen.

Je kan er eentje proberen of je kan ze allemaal gebruiken op je 'Reis door je Chakras' om zo je algemeen welzijn te verbeteren.

Sacrale Chakra: Essentiële Olie Receptjes

1. Diffuser Blend

Voeg de olietjes samen met de juiste hoeveelheid water, in je diffuser toe.


Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! Root Chakra Diffuser Blend by Loving Essential Oils

2. Roller Blend
Druppel de essentiële olietjes in je rollertje en voeg de draagolie toe tot het rollertje vol is. Doe het dopje op het flesje en rol het flesje tussen je handpalmen. Je kan de blend gebruiken op je polsen of je kan aan het flesje ruiken. Als je wil kan je een paar druppeltjes op je buik masseren (daar ligt je Sacrale Chakra en stimuleer je deze).


Probeer het eens een keertje uit. Gebruik een essentiële olie tijdens je meditatie of je yoga practice. Kies een olie die je aangenaam vindt en verstuif het aroma als je je practice doet, Frankincense en Lavender zijn hier heel geschikt voor. Terwijl je bezig bent, focus je dan op je emoties, gedachten en gevoelens. Dat kan heel breed gaan, en waar je energie ook heengaat, schrijf het nadien op. Hou een dagboek bij en je zal zien dat er zich na een tijdje een pad vormt dat je gaat leiden naar een leven in balans.


Je bent vertrokken met je ontdekkingstocht door je chakras, en de laatste chakra die je met het aardse verbindt is je Zonnevlecht Chakra. Je derde chakra regelt je ego en je zelfvertrouwen. En heeft ook wat te zeggen over hoe jij in je kracht staat. Het is best wel een belangrijke en de moeite waard om eens bij stil te staan. Wil je weten welke essentiële olietjes jou kunnen helpen met je Zonnevlecht chakra, dan nodig ik je graag uit om verder te lezen en klik je op de onderstaande link. 


Wil je graag weten welke chakra er bij jou extra aandacht kan gebruiken?
Doe dan de gratis chakra quiz en ontvang onmiddellijk jouw persoonlijk rapport!
Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment