Chakra Serie: Zonnevlecht Chakra: essentiële olie voor vol zelfvertrouwen vooruit


Zonnevlecht chakra en essentiële Oliën gaan uitstekend samen

"With realization of one's own potential and self confidence in one's ability,
one can build a better world"   - Dalai Lama

Wil je meer power in je leven? Meer zelfvertrouwen? Klaar zijn voor de dag die voor je staat? Luister! Al deze eigenschappen zitten in je Zonnevlecht Chakra en je kan onmiddellijk aan deze karaktertrekken beginnen werken met specifieke gerichte oliën. Als je te weten wil komen hoe jij je innerlijke kracht vandaag nog kan versterken, lees dan verder!

Wel, laten we op ontdekking gaan ...

Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! by Loving Essential Oils

Wat zijn chakras?

Het woord 'chakra' komt van het Sanskriet en betekent 'schijf' of 'wiel' en waakt over je spirituele energiecenter in je lichaam. Het chakrasysteem komt overeen met je lichamelijke, emotionele, psychologische en spirituele dimensie en beïnvloed alle aspecten in je leven. Elke chakra heeft zijn eigen genezende kracht en als alle chakras in lijn zijn, houdt dit je gezond, gelukkig en vol leven.

Zonnevlecht chakra

Deze chakra is het middelpunt van je identiteit, jouw ego en je persoonlijkheid.

Het is de center voor wilskracht, innerlijke kracht, verantwoordelijkheid, vertrouwen, betrouwbaarheid. Deze chakra geeft je ook de kans om actie te ondernemen, om een stap verder te gaan in je leven en uitdagingen aan te gaan.

Eigenschap: controle te houden in je leven met zelfvertrouwen.
Locatie: buik en maag.
Emotie: zelfrespect, zelfwaarde en zelfvertrouwen.

Laten we vervolgens een kijken hoe je je Zonnevlecht vandaag nog in evenwicht kan brengen door essentiële oliën te gebruiken. 

Zonnevlecht Chakra & EssentiËle Oliën

Volgende essentiële oliën gaan hand in hand met je Wortelchakra en helpen jou om deze chakra in evenwicht te houden:

Bergamot: verlicht angst, stress, spanning en kwaadheid

Rosemary: deze olie gebruik je wanneer je wilskracht zwak is. Rosemary gaat je terug in contact brengen met je innerlijke kracht.

Lemon: fantastisch om angst en stress te bestrijden, werkt goed voor je algemeen welzijn (kalmerend, verlichtend en verfrissend).

Grapefruit: helpt je om je energie terug over je hele lichaam te laten stromen, verbetert je humeur en verlicht spanningen, irritatie en stress.

Mandarin: zacht, ontspannend en moedigt vreugde en plezier aan.

Clary Sage: brengt helderheid en helpt je om angsten en depressie gemakkelijker te verwerken.

Patchouli: Rustgevend, kalmerend, ontspannend en brengt harmonie in de geest (kalmeert je monkey mind).

Je kan er eentje proberen of je kan ze allemaal gebruiken op je 'Reis door je Chakras' om zo je algemeen welzijn te verbeteren.

Zonnevlecht Chakra: 

Essentiële Olie Receptjes

1. Diffuser Blend

Voeg de olietjes samen met de juiste hoeveelheid water, in je diffuser toe.


Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! Root Chakra Diffuser Blend by Loving Essential Oils


2. Roller Blend
Druppel de essentiële olietjes in je rollertje en voeg de draagolie toe tot het rollertje vol is. Doe het dopje op het flesje en rol het flesje tussen je handpalmen. Je kan de blend gebruiken op je polsen of je kan aan het flesje ruiken. Als je wil kan je een paar druppeltjes olie op je buik of op je maag masseren (daar ligt je Zonnevlecht en stimuleer je deze).


Probeer het eens een keertje uit. Gebruik een essentiële olie tijdens je meditatie of je yoga practice. Kies een olie die je aangenaam vindt en verstuif het aroma als je je practice doet, Frankincense en Lavender zijn hier heel geschikt voor. Terwijl je bezig bent, focus je dan op je emoties, gedachten en gevoelens. Dat kan heel breed gaan, en waar je energie ook heengaat, schrijf het nadien op. Hou een dagboek bij en je zal zien dat er zich na een tijdje een pad vormt dat je gaat leiden naar een leven in balans.


Je Hartchakra is de volgende die aan de beurt is, deze chakra is de brug tussen het aardse en het spirituele. Het is precies de middelste chakra op de chakraladder. De link brengt je een stapje verder op je reis door je chakras.


Ben je benieuwd of al jouw chakra's in evenwicht zijn?
Doe dan de gratis chakra quiz en ontvang onmiddellijk jouw persoonlijk rapport.
Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment