Chakra serie: Hartchakra: essentiële olie voor liefde & mededogen


Hartchakra en essentiële olie hebben een liefdevolle relatie 

Liefde, warmte, vreugde en mededogen ...  zijn allemaal gevoelens die in je hart leven. Wil je nog MEER liefde en positiviteit in je leven, kijk dan naar de energie in je hart. 

Over essentiële olie en liefde valt nog zoveel te vertellen, laten we dit van dichterbij bekijken!

Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! by Loving Essential Oils

Wat zijn chakras?

Het woord 'chakra' komt van het Sanskriet en betekent 'schijf' of 'wiel' en waakt over je spirituele energiecenter in je lichaam. Het chakrasysteem komt overeen met je lichamelijke, emotionele, psychologische en spirituele dimensie en beïnvloed alle aspecten in je leven. Elke chakra heeft zijn eigen genezende kracht en als alle chakras in lijn zijn, houdt dit je gezond, gelukkig en vol leven.

Hartchakra

Je Hartchakra is verantwoordelijk voor alle liefde in je leven. Het gaat niet enkel over zelfliefde maar ook over mededogen en zorgen voor anderen, goedheid, respect, vrijgevigheid en onbaatzuchtigheid.
Door samenhorigheid en integratie ga je je verbonden voelen met anderen en dat is de energie door je hart stroomt. Je Hartchakra is je energiecenter die je helpt om verdriet en verlies te genezen en je weer terug in contact brengt met jezelf.

Eigenschap: je mogelijkheid om lief te hebben.
Locatie: in het midden van je borst.
Emotie: Liefde, innerlijke rust, en vreugde.

Hieronder vind je essentiële oliën die je helpen om je Hartchakra terug in evenwicht te brengen.

HartChakra & EssentiËle Oliën

Volgende olietjes zijn ideaal om een ondersteunende en liefdevolle omgeving te creëeren waar je mededogen en warmte aan anderen kan geven:

Rose: opent je hart en laat je onvoorwaardelijke liefde binnen. Creëert een gevoel van welzijn en rust terwijl je zelfcompassie en liefde ontvangt

Lemon: vult je hartchakra met zelfliefde en gaat tegelijkertijd je humeur opvrolijken en helderheid in je leven brengen.

Neroli: natuurlijke rustbrenger en reguleert het zenuwstelsel dat de Hartchakra open zet, je humeur opbeurt, je zelfvertrouwen aanmoedigt en vreugde met zich meebrengt.

Marjoram: herstelt je zelfcompassie, brengt je warmte en zelfverzorging als je je eenzaam of geïsoleerd voelt.

Lavender: helpt je om te ontspannen, stress en angsten los te laten, en gaat je ondersteunen om je hartcenter open te zetten om zo meer liefde te ontvangen.

Yarrow: staat gekend voor zijn helende kwaliteiten en gaat je helpen bij het loslaten van kwaadheid dat voortkomt uit een gebroken hart.

Jasmine: is een opbeurende en vreugdevolle olie dat je emotionele systeem in balans brengt, angsten verzacht en helpt met depressie en lusteloosheid.

Chamomile: bevordert een rustige en heldere geest, vermindert een emotionele blokkades en depressie

Geranium: deze olie staat gekend om haar emotioneel genezende krachten en herstelt je vertrouwen en geloof in anderen. Het kan zeker helpen bij een gebroken hart en gaat je ondersteunen als je je weer openzet voor liefde.

Je kan er eentje proberen of je kan ze allemaal gebruiken op je 'Reis door je Chakras' om zo je algemeen welzijn te verbeteren.

hartChakra Essentiële: Olie Receptjes

1. Diffuser Blend

Voeg de olietjes samen met de juiste hoeveelheid water, in je diffuser toe.


Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! Root Chakra Diffuser Blend by Loving Essential Oils

2. Roller Blend
Druppel de essentiële olietjes in je rollertje en voeg de draagolie toe tot het rollertje vol is. Doe het dopje op het flesje en rol het flesje tussen je handpalmen. Je kan de blend gebruiken op je polsen of je kan aan het flesje ruiken. Als je wil kan je een paar druppeltjes op je hart masseren.


Probeer het eens een keertje uit. Gebruik een essentiële olie tijdens je meditatie of je yoga practice. Kies een olie die je aangenaam vindt en verstuif het aroma als je je practice doet, Frankincense en Lavender zijn hier heel geschikt voor. Terwijl je bezig bent, focus je dan op je emoties, gedachten en gevoelens. Dat kan heel breed gaan, en waar je energie ook heengaat, schrijf het nadien op. Hou een dagboek bij en je zal zien dat er zich na een tijdje een pad vormt dat je gaat leiden naar een leven in balans.Ja, hoor, je hebt de helft van je reis al afgelegd. Je volgende chakra is de Keelchakra en die regeert over je communicatie. Kan jij goed luisteren en je hoe zit het met je babbel? Hierna vind je de oliën die je gaan helpen om het gesprek aan te gaan. Klik op onderstaande link om verder te gaan naar je Keelchakra.


Ben je klaar om te ontdekken welke chakra er bij jou extra aandacht kan gebruiken?
Doe dan de gratis chakra test en ontvang onmiddellijk jouw persoonlijk rapport.
Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment