chakra serie: Keelchakra: essentiële olie om de waarheid te spreken


Keelchakra en essentiële Oliën laten ons de waarheid onder ogen zien

Zeg wat je denkt, wat je voelt, wat je wil, wie je graag ziet ... het maakt niet uit hoe je het zegt, want jij hebt altijd de controle om jezelf te uiten op een manier dat je het ook werkelijk meent. Deze kracht zit geworteld in je Keelchakra en het is ongelooflijk belangrijk dat je deze energie vrij kan laten stromen.

Een fijne manier om de 'good vibes' bij je te houden is essentiële olie gebruiken om je Keelchakra te ondersteunen. 

Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! by Loving Essential Oils

Wat zijn chakras?

Het woord 'chakra' komt van het Sanskriet en betekent 'schijf' of 'wiel' en waakt over je spirituele energiecenter in je lichaam. Het chakrasysteem komt overeen met je lichamelijke, emotionele, psychologische en spirituele dimensie en beïnvloed alle aspecten in je leven. Elke chakra heeft zijn eigen genezende kracht en als alle chakras in lijn zijn, houdt dit je gezond, gelukkig en vol leven.

keelchakra

Van de waarheid vertellen tot je eigen authenticiteit naar voren brengen, het geschenk dat je keel je geeft is dat je de waarheid opzoekt, open bent en opkomt voor waar jij in gelooft en nee durft te zeggen als je het ergens niet mee eens bent. Twijfel en negatief denken zijn voor de Keelchakra de grootste uitdagingen. Maar meditatie en de waarheid spreken helpen je om negativiteit en twijfel uit je leven te bannen.

Eigenschap: jouw mogelijkheid om te communiceren.
Locatie: je keel.
Emotie: zelf-expressie, de mogelijkheid om je echte gevoelens te kunnen uiten.

Hieronder vind je essentiële oliën die je helpen om je Keelchakra terug in evenwicht te brengen.

KeelChakra & EssentiËle Oliën

Onderstaande oliën gaan je ondersteunen om jezelf te uiten, voor wie je bent en waarin je gelooft:

Jasmine: helpt je met onderdrukte emotionele pijn los te laten, doet je energie door je Keelchakra stromen en gaat je gevoelens beter kunnen communiceren

Geranium: geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid, en hierdoor kan je je makkelijker verbinden met je emoties en geeft je een betere mogelijkheid om met je innerlijke te praten en jezelf te uiten.

Frankincense: verhoogd je spirituele bewustzijn en je verbinding met wie je bent, diep vanbinnen.

Eucalyptus: moedigt je innerlijke vrijheid, je open mind en je algemene welzijn aan.

Sage: opent je mind en je ziel en laat je energie beter door je hele lichaam stromen, verzacht mentale moeheid en depressie.

Peppermint: stimuleert je geest, terwijl je creativiteit en zelfexpressie toeneemt.

Tea Tree: verbetert, reinigt, zuivert en harmonieert.

Je kan er eentje proberen of je kan ze allemaal gebruiken op je 'Reis door je Chakras' om zo je algemeen welzijn te verbeteren.

hartChakra: Essentiële Olie Receptjes

1. Diffuser Blend

Voeg de olietjes samen met de juiste hoeveelheid water, in je diffuser toe.


Root Chakra Essential Oils - Feel Grounded, Safe & Secure! Root Chakra Diffuser Blend by Loving Essential Oils


2. Roller Blend
Druppel de essentiële olietjes in je rollertje en voeg de draagolie toe tot het rollertje vol is. Doe het dopje op het flesje en rol het flesje tussen je handpalmen. Je kan de blend gebruiken op je polsen of je kan aan het flesje ruiken. Als je wil kan je je rollertje rollen over je keel en je nek.


Probeer het eens een keertje uit. Gebruik een essentiële olie tijdens je meditatie of je yoga practice. Kies een olie die je aangenaam vindt en verstuif het aroma als je je practice doet, Frankincense en Lavender zijn hier heel geschikt voor. Terwijl je bezig bent, focus je dan op je emoties, gedachten en gevoelens. Dat kan heel breed gaan, en waar je energie ook heengaat, schrijf het nadien op. Hou een dagboek bij en je zal zien dat er zich na een tijdje een pad vormt dat je gaat leiden naar een leven in balans.


Ondertussen ben je ook weer wat te weten gekomen over je vierde chakra. En ben je klaar om de spirituele wereld binnen te stappen. Je Derde Oogchakra geeft je een brede inkijk in je intuïtie, en laat je zo verder kijken dan wat je eigen ogen je laten zien. Hou je klaar voor een echte rollercoaster in een nieuwe wereld. Ben je benieuwd? Lees dan verder via de onderstaande link.


Wil je weten of jij het maximale uit je chakra's kan halen?
Doe dan de gratis chakra quiz en ontvang onmiddellijk jouw persoonlijk resultaat.

Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment