7 Chakras en hun bloemen ...


ELKE BLOEM HEEFT HAAR EIGEN UNIEKE KLEUR EN GEUR EN TRILT OP DE DEZELFDE FREQUENTIE VAN ÉÉN OF MEERDERE CHAKRAS. 
MEDITEREN MET EEN BEPAALDE BLOEM VOOR OGEN KAN JE HELPEN OM JE CHAKRAS TERUG OPEN TE ZETTEN OF OP ÉÉN LIJN MET JE CHAKRAS TE ZIJN.

Als je door de tuin wandelt of door een bloemenwinkel loopt, welke bloem trekt dan jouw aandacht? Een rode roos? Een witte lelie? Een zachte lavendel? Bloemen hebben een mysterieuze manier om onze spirituele gidsen aan te spreken en de energie in de kamer te verhogen. Onbewust worden we aangetrokken tot de bloemen die het dichtst bij ons verlangen aanleunen.

Elke bloem heeft haar unieke kleur en geur en vibreert op dezelfde frequentie als één of meerdere chakras. Door te mediteren met een bepaalde bloem voor ogen, kan je helpen om chakras te openen die uit balans zijn.

Volgens de yoga filosofie zijn er zeven hoofdchakras die door ons lichaam bewegen in de vorm van energie. Elke chakra vibreert op verschillende frequenties en beantwoorden het licht (of kleur) dat op dezelfde frequentie trilt. Chakras worden vaak voorgesteld als bloemen zoals de lotusbloem.

Komen er emoties in je op die je niet graag voelt, plant of koop dan een mooi boeket bloemen die op dezelfde frequentie trillen als de overeenkomstige chakra die je nodig hebt. Zorg dat het boeket in je zicht staat, maar je kan evengoed een foto of een schilderij maken van een bloem. Bijvoorbeeld, als je wilskracht mist, kan het goed zijn dat je Zonnevlecht Chakra geblokkeerd is. Zet dan zonnebloemen op tafel en focus je op mentale kracht.


1. WORTELCHAKRA

Deze chakra ken je ook onder Muladhara en bevindt zich onderaan je ruggengraat, aan je staartbeentje en loopt langs je eerste drie ruggenwervels, over je blaas naar je dikke darm. Het is je overlevingschakra die de energie draagt van stabiliteit, veiligheid en je diepste emoties, heeft de kleur rood en de traagste golflengte van het zichtbare spectrum. Als je Wortelchakra uit balans is - dus als je je onstabiel, onveilig of angstig voelt - is het goed dat je een boeket rode roze, hibiscus of als het kerst is een kerstster koopt.


2. Sacrale CHAKRA

De Sacrale Chakra of Svadhistana vindt je tussen je schaambeen en je navel en omvat de genitaliën en je urinesysteem. Deze chakra is verantwoordelijk voor je creativiteit, manifesteren, controle en sexualiteit. Heeft dezelfde vibratie als de kleur geel en word vertegenwoordigd door de tijgerbloem, hibiscus, goudsbloem en de paradijsvogelbloem. Heb je een writer's block? Wil je teveel controle houden? Mediteer dan met deze bloemen en sta even stil bij hun creativiteit.


3. zonnevlecht CHAKRA

De derde chakra of Manipura, vind je tussen je navel en je borstbeen en word geassocieerd met intelligentie, zelfwaarde, zelfvertrouwen en wilskracht. En word gelinkt met de kleur geel en met de ruige rudbeckia, paardebloem, narcis, kamperfoelie en kamille. Als je wilskracht of vertrouwen mist, mediteer dan met één van deze bloemen en focus op assertiviteit en vertrouwen.


4. hartCHAKRA

De Hartchakra of Anahata is je vierde en centrale chakra en is de brug tussen je lagere, aardse chakras en je hogere, spirituele chakras - hier ontmoeten je lichaam en je ziel elkaar - en omvat je hele circulatie en je immuunsysteem. Zoals de naam het zelf al voorstelt, is het de chakra van liefde, mededogen en vrijgevigheid. Dit omvat zowel liefde voor anderen, onszelf als God. Deze chakra heeft een diepgroene kleur die je terugvindt in gras, stengels en blaadjes. Omdat de Hartchakra ook gelinkt word aan de kleur rood (en roze kan ook), worden vele bloemen ook voor deze chakra gebruikt. Bloemen die we vaak voor de chakra van de liefde kopen zijn rozen, anjers, azaleas, hibiscus en orchideeën.


5. keelCHAKRA

De Keelchakra of Vishuddha gaat van je nek, schildklier, kaak en mond naar je tong. De energie van je vijfde chakra is die van verbale expressie en de waarheid spreken. De trillingen van je keelchakra komen overeen met de kleur blauw en worden vertegenwoordigd door hyacinten en dagbloemen. Vind je dat je communicatie met je partner niet vlot verloopt of dat je niet gehoord word, zet dan een boeketje van deze prachtige bloemen op tafel en leg je focus tijdens de meditatie op het uitspreken van de waarheid.


6. derde oogCHAKRA

Je zesde chakra is je Derde Oogchakra of je Ajna. Hier huist je intuïtie en vind je terug in het midden van je voorhoofd tussen je wenkbrauwen en heeft een diepe indigo kleur. Heb je het gevoel dat je meer op je intuïtie moet vertrouwen? Zet dan hortensias, seringen, lavendel, lelietjes-van-dalen, violetjes of petunias op tafel


7. kruinCHAKRA

De Kruinchakra of Sahasrara en staat voor verlichting en spirituele verbinding met het goddelijke. Je vindt deze chakra juist boven je hoofd en word vertegenwoordigd door de kleur wit of violet. Als je werkt aan je hogere spirituele zelve, zet dan overal in je huis witte lelies, jasmijn, geraniums of maagdenpalm.

Ik nodig je uit om de chakra quiz te doen. Je ontdekt welke chakra er bij jou extra aandacht kan gebruiken en nu je weet welke bloemen jou ermee kunnen helpen, is het dit ook een manier om je te helpen je chakras weer in evenwicht te brengen.



Wat vind jij? 
Kunnen bloemen je helpen om je chakra's weer in balans te brengen?
Laat het me weten in de comments. Ik hoor het graag.


Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment