Wat zijn de 7 beste essentiële olietjes voor op het werk?


We brengen een groot deel van ons leven door op het werk. In feite, spenderen we daar gemiddeld 1500 uren per jaar. Er zijn genoeg manieren om een fijne werkplaats te kunnen creëren, ook door het gebruiken van essentiële olie. In deze blog, wil ik je graag helpen om essentiële olietjes op de werkvloer te gebruiken. Ik ga je laten zien welke diffusers je kan kiezen, olietjes die het goed doen en waarom het verstuiven zo voordelig is op je bureau.


De juiste verstuiver voor op het werk kiezen

Mijn beste tip die ik je kan geven is om te kiezen voor een diffuser met een waterreservoir die voldoende water kan hebben. Als je in een klein kantoor werkt, kies je voor een diffuser met een waterreservoir waar 100 - 150 ml water in kan. Wil je een hele vergaderzaal, de inkom of de receptie, kan je voor een groter exemplaar kiezen die een waterreservoir heeft van 500ml. 

Als je het grotere reservoir kiest, wil het niet zeggen dat het aroma sterker gaat ruiken. Maar je ben wel zekerder zijn dat de geur door de hele kamer gaat. Omdat de diffuser meer water kan vasthouden, gaat het langer werken en daarom kan het aroma de lucht in de kamer vullen.

Hetzelfde, als je de kleinere versie kiest, dan ga je je collega in het volgende kantoor niet storen met een sterke geur die ook in haar of zijn kantoor komt.


De beste essentiële olie voor op het werk

Op je werk gaat het erover om het juiste aroma te gebruiken voor jezelf en je collega's. Je hebt tenslotte geen garantie dat alle collega's dezelfde geuren fijn gaan vinden. Misschien is het het beste om eerst even een open gesprek hierover te hebben, zodat je een idee hebt welk aroma goedkeuring geniet. Hier volgen een paar olietjes die je kan proberen:

1. Rosemary
Eén van de beste olietjes die je op kantoor kan gebruiken is Rosemary essentiële olie. Het verhoogt de productiviteit, stimuleert de geest en het geheugen en ondersteunt de focus en de concentratie. Het heeft een krachtige, kruidachtige geur dat je herkent van de kruiden die je gebruikt in de keuken.
Rosemary gaat heel goed samen met Lavender, een ander aroma dat iedereen goed kent. Gebruik enkele druppeltjes in je diffuser, om zeker te zijn dat het de lucht in de ruimte niet overheerst.

2. Bergamot
Deze olie is een luchthartig en opbeurend gezelschap voor op kantoor, dankzij haar zoete citrusachtige toets. De geur is helder, zuiver en verfrissend. De zachte geur kan een vrolijk effect hebben op je humeur en positieve gedachten meebrengen.
Het is de kenmerkende smaak voor Earl Grey Tea en hoewel velen het niet gaan weten, Bergamot is kampioen in evenwichtigheid en het verzachtend. Gebruik het als een extra touch in gelijk welke kantoor blend.

3. Lemongrass
Lemongrass essentiële olie is een energieke, aardse olie. Het heeft een vrij sterke geur die krachtig genoeg is om geurtjes te elimineren. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig om effectief te zijn. Omdat de geur zo scherp is, is het een geweldige olie om geuren zoals Clary Sage of Rosemary in balans te brengen en een beetje af te zwakken. Dat gezegd zijnde, is Lemongrass zeker één van mijn favorieten en ik raad het je zeker aan om het een keertje te proberen.

4. Clary Sage
Van deze olie wordt ook gezegd dat het de geheime olie is van vrouwen omdat het helpt om hormonen in evenwicht te brengen, mood swings te verzachten en maandstonden te verlichten. Maar je kan het ook prima op kantoor gebruiken! Clary Sage kan helpen om stress te verminderen en kan ook dienen als een natuurlijk antidepressivum.
Hoewel er niet veel mensen zullen zijn die deze olie als een single olie goed gaan vinden, gaat het wel heel goed in olie blends. Voeg er Lavender, Clary Sage en Bergamot aan toe voor een fijne, aangename kantoor blend. 

5. Peppermint
Als je iedereen op kantoor over de streep wil trekken als het over essentiële olie gaat, probeer dan Peppermint olie. Het aroma is een herkenbaar ingrediënt in thees en in de keuken. De essentiële olie is veel sterker dan het kruid, dus je gaat de geur heel dominant vinden als je dit onder je neus wrijft.
Peppermint kan helpen bij hoofdpijn, mentale helderheid en om de energie te verbeteren. Het is de perfecte opkikker als je een vervelende namiddag voor de boeg hebt.
Doe een paar druppeltjes in de diffuser voor een verkwikkend aroma.

6. Lavender
Lavender is dé olie onder de essentiële oliën. Deze olie geeft ontspanning en comfort op alle vlakken. Het kan mensen ondersteunen die angstig, rusteloos of depressief zijn. Je kan Lavender op zichzelf gebruiken en niemand die gaat klagen. Maar je kan de olie ook gebruiken om andere blends meer uit te lijnen als ze te sterk zijn, doe er gewoon een paar druppeltjes Lavender bij.

7. Cinnamon
Cinnamon essentiële olie is misschien wel de olie die het meest geassocieerd word met de herfst en de winter, omdat het een warm en kruidig aroma. Maar je kan het prima het ganse jaar door op kantoor gebruiken. De olie brengt de mensen samen omwille van de positieve emotionele verbinding.
Therapeutisch, ondersteunt Cinnamon de ademhaling en het immuunsysteem. 

5 Redenen om essentiële olie op kantoor te verstuiven

1. Het creëren van rust: een blend van kalmerende essentiële olie is perfect voor die dagen als jij en je team gebukt gaat onder stress, tegen een deadline aankijkt of als je inbox uitpuilt. Probeer dan olietjes zoals Lavender, Bergamot of Peppermint. Er zijn ook al klaargemaakte blend zoals Peace & Calming, Sensation, StressAway of White Angelica.
2. Om focus en concentratie te verbeteren: als voorbereiding op een belangrijke vergadering of als je je beste beentje moet voorzetten bij een presentatie verstuif dan essentiële oliën die je helpen om focus te houden. Verbeter je duidelijke visie door Lemon, Cypress en Clary Sage olie te gebruiken. Of probeer een voorbereide blend zoals Surrender.
3. Om bacteriën tegen te gaan: ben je aan het vechten tegen een kriebel in je keel of om niet ziek te worden, dan is het een goed idee om immuunversterkende olietjes te gebruiken. Tea tree, Thyme en Oregano zijn krachtige oliën om je hele lichaam te ondersteunen. Je kan ook de bekende olieblend Thieves® van Young Living proberen, deze olie is enorm gekend omwille van zijn reinigende, verfrissende en immuunversterkende eigenschappen, zowel aromatisch als plaatselijk te gebruiken. 
4. Om het kantoor te verfrissen: misschien heeft de collega van het volgende kantoor wel een sterk ruikende lunch bij of iemand heeft sandwiches te lang in de lade laten liggen of kom je andere ongewilde geurtjes tegen. Dan is een luchtverfrisser meer dan welkom en dan zijn olietjes zoals Citronella, Lemongrass, Cilantro, Tea tree of de blend Purification je beste maatje.
5. Een opkikkertje voor in de namiddag: in plaats van zoetigheden, teveel koffie of frisdranken te grijpen, probeer eens een keertje essentiële olie en kies dan voor Peppermint, Bergamot of Wild Orange. Een voorgemaakte blend zoals Citrus Fresh is er ook heel geschikt voor.

Blends voor op de werkvloer

Op je werk zijn betekent niet dat je je gezonde levensstijl thuis moet laten. In feite heeft onderzoek al bewezen dat essentiële oliën kunnen bijdragen aan focus, concentratie en rust op kantoor.
Om te beginnen met olietjes op het werk, kan je volgende blends eens proberen:


Gebruik deze blends in diffusers met een waterreservoir van 100 - 150 ml.

Wil je essentiële olie op het werk gebruiken? Wel, dan ben je zeker niet alleen. Vele zelfbewuste mensen hebben aromatherapie al op kantoor geïntroduceerd. Het kan heel leuk, opbeurend en energetisch zijn. Je algemene welzijn en gezondheid. Blijf voor jezelf zorgen, altijd en overal, dus ook op de werkvloer.


Is je neus nieuwsgierig geworden naar essentiële olie, 
laat dan een berichtje in de comments en praten we verder.


Liefs,
Pascale - xx -


Vond je dit blog leuk om te lezen en heeft het je weer een stapje dichter bij dat 'aha'-momentje gebracht? Ik hoop het echt! Ik vind het heel fijn om regelmatig een blog te schrijven.
Wat me op dat moment bezighoud is meestal waar ik over schrijf. Soms gaat dit iets persoonlijks zijn, dan is het weer iets om je te informeren en soms is het een cadeautje om uit te delen!
Omdat het mezelf ook heel veel energie geeft om dames te helpen met een visie en het droomleven dat ze verdienen. Een leven waarin jij, lieve curvy queen, straalt. Met een twinkle in je ogen en een positieve mindset. Zodat jij meer tijd hebt voor de dingen die jij belangrijk vindt en de wereld onbewust meer kleur geeft.

Wil je mijn blogs delen? Dat zou ik ge-wel-dig vinden!
Oh, en wil je graag video's bekijken over onderwerpen die je meer inzicht geven in waar je naartoe wil?
Kijk dan op mijn YouTube-kanaal.

Nog 1 ding, voor ik je laat gaan ...

Wil jij graag weten welke chakra er bij jou extra aandacht kan gebruiken?


0 Comments

Leave a Comment