Waarom chakra's belangrijk zijn in je leven ...

Wat zijn chakra's?

Chakra is Sanskriet voor "wiel" of "disc" en verwijst naar de energiekanalen in je lichaam. Chakra is draaiende energie die verbonden is met specifieke zenuwknopen en belangrijkste organen. Ze helpen het lichaam met bijvoorbeeld orgaanfuncties, het immuunsysteem en emoties. De zeven chakra's liggen langs de ruggengraat en elke chakra is anders. Ze hebben verschillende verschillende vibraties, frequenties, functies en kleur. De bovenste drie chakras zijn ook wel gekend als de spirituele chakra's en de onderste drie chakra's als de fysieke chakra's. De Hartchakra verbindt de spirituele chakra's met de fysieke chakra's.

De zeven chakra's

1. Wortelchakra
De wortelchakra is de eerste van de fysieke chakra's. Deze chakra ligt aan de basis van het perineum tussen de genitaliën en aan het begin van de ruggengraat en is rood van kleur. De chakra is verantwoordelijk voor hoe veilig jij je voelt, als het in balans is, ben je sterk met de natuur verbonden, sta je met beide voeten stevig op de grond en heb je vertrouwen in de wetten van de natuur.

2. Sacrale Chakra
De tweede chakra van de fysieke chakra's is de Sacrale Chakra en vind je boven je wortelchakra, twee vingers onder je navel en is oranje van kleur. Deze chakra is heel nauw verbonden met het seksuele en de voortplanting, emoties en creativiteit. Als deze chakra is harmonie is, zit je in een flow van creatieve expressie. Dan kan je je gevoelens op een gezonde manier uiten, onderhoud je stabiele relaties, kan je je verbinden met de gevoelens van anderen, heb je een gezonde relatie met geld en kan je op een snelle manier overvloed in je leven brengen.

3. Zonnevlecht Chakra
De Zonnevlecht Chakra is de derde fysieke chakra en vind je terug boven de Sacrale Chakra, twee vingers boven je navel en is geel van kleur. Als deze chakra in evenwicht is, voel je je heel en gecenterd in hoe je bent, dan weet je wat je waard bent. De derde chakra is verantwoordelijk voor je zelfvertrouwen en je helpt je om de controle in je leven te behouden. De Zonnevlecht Chakra houdt de balans tussen de spirituele en het materiële wereld en geeft een gevoel van innerlijke rust als we tolerantie en acceptatie kunnen aanvaarden.4. Hartchakra
De vierde chakra verbindt de fysieke chakra's met de spirituele en ligt in in het midden van je borst. De kleur die deze chakra heeft is groen. Als de Hartchakra in harmonie is ben je helemaal met jezelf geconnecteerd, ervaar je vreugde en liefde en accepteer je jezelf. Geef en ontvang je oprechte liefde en kan je mededogen tonen naar jezelf en anderen.

5. Keelchakra
De vijfde chakra is de eerste van de spirituele chakra's en vind je terug aan de voorkant van je nek en is turquoise van kleur. Als deze chakra in harmonie is, is je wil om te leven heel sterk en kan je je dromen volgen. De Keelchakra krijgt vooral te maken met verbale communicatie. Je kan je gemakkelijk uiten, je bent creatief en authentiek. Je begint ook te luisteren naar je innerlijke stem en je vindt een evenwicht tussen spreken en luisteren.

6. De Derde Oogchakra
De zesde chakra ligt tussen je wenkbrauwen en is indigo van kleur. Deze chakra wordt geassocieerd met je "zesde zintuig" en is de kern van je wijsheid, je spirituele inzichten en intuïtie. Als de Derde Oogchakra in balans is, nodig je je intuïtie en bewustzijn in je dagelijks leven uit. Het vertrouwen in je innerlijke oog wordt groter en je luistert naar je intuïtie. Je ontwikkelt een diep vertrouwen dat verder gaat dan wat je werkelijk kan zien.

7. Kruinchakra
De laatste en de zevende van de spirituele chakra's is violet, wit en goud. Hier ligt de kern om te connecteren met het Goddelijke en je hogere zelf. Als deze chakra in harmonie is, voel je je verbonden God/Universum/de Bron. Je leeft dan met de wijsheid van Eenheid, met de idee dat iedereen en alles verbonden is met het Goddelijke en begrijp je dat je identiteit veel verder gaat dan het fysieke alleen. Het gaat je ook helpen met je roeping of je levensdoel.

Je chakra's in evenwicht houden is belangrijk om je lichaam op een correcte manier te laten functioneren. Er zijn verschillende manieren om harmonie in je chakra's je bekomen, zoals het gebruiken van essentiële oliën, yoga en meditatie, bepaalde voeding en nog vele andere mogelijkheden, die specifiek op die chakra gericht is. Al deze methodes verzekeren een balans tussen je chakra's. Als je chakra's in evenwicht zijn, is je leven rustig en vreugdevol. 

Zijn jouw chakra's in evenwicht? 
Doe de test!


Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment