Welk effect hebben Tibetaanse Klankschalen op ons lichaam?


Klanktherapie met Tibetaanse klankschalen is een oude vorm om aan verjonging te doen. De eerste klankschalen werden van verschillende metalen gemaakt en werden al 6000 jaar geleden in het Verre Oosten gebruikt. De Tibetaanse klankschalen zijn een mysterieus akoestisch fenomeen die ontdekt werden door "spirituele toeristen" in de Himalaya. Na de Chinese inval in Tibet verschenen de klankschalen ook in Europa en Amerika. Het geluid van Tibetaanse klankschalen brengt harmonie en geeft een diepe ontspanning aan beide kanten van de hersenen. Het stimuleert stressverlichting op alle niveaus en verwijdert toxines uit het lichaam. Na klanktherapie zijn onze emoties rustiger en is onze geest helder. De vibraties van het geluid hebben een effect op ons lichaam als het geluid erop gespeeld heeft.


Na klanktherapie voelen we ons weer "in tune" ...

De klankschalen zingen "ommmmmmm", dit blaast ons DNA terug leven in en activeert de codes die we nog niet opgemerkt of die we tot nu toe onderdrukt hebben. Tibetaanse klankschalen zijn de krachtigste muziekinstrumenten die je kan gebruiken om te helen door klanktherapie en vibraties. Ze worden klankschalen genoemd omdat hun exotisch geluid verder blijft galmen, lang nadat we gestopt zijn met erop te spelen.

Waarom zijn deze chalen zo speciaal?

Tibetaanse klankschalen worden gesmeed uit 5 tot 7 verschillende edelmetalen, die verbonden zijn met de planeten uit ons sterrenstelsel: lood (Saturnus), tin (Jupiter), ijzer (Mars), koper (Venus), kwik (Mercurius), zilver (de maan) en goud (de zon). De grootte van de schaal en de verhouding tussen de metalen creëert de toon, de vibratie en de kwaliteit van het geluid van de schaal. De schalen variëren in vorm en uitzicht omdat ze gebruikt worden voor verschillende doeleinden en met verschillende accessoires. De meest gebruikte accessoires zijn de hamers die je nodig hebt om op de schaal te slaan of de houten mallets die je gebruikt om ermee langs de schaal te strijken. Naast Tibetaanse klankschalen, zijn er ook Nepalese, Japanse, Bengaalse en kristallen klankschalen, de laatste zijn gemaakt van glas.Welk effect heeft geluid op ons lichaam?

Geluid is zonder twijfel één van de krachtigste tools, omdat het ook onze ziel in verschillende staten van bewustzijn kan brengen. Naast hun traditioneel gebruik voor meditaties, worden Tibetaanse klankschalen ook gebruikt voor een diepe ontspanning, spiervernieuwing, het in balans brengen van chakra's, het verzachten van spier, gewrichts -en schouderpijn, het verteringssysteem, hoofdpijn of migraines, rugblessures, het bevorderen van de etenslust en het verlichten van emotionele spanning. Het geluid en de trillingen kunnen mentale of emotionele stress verlichten (laag zelfbeeld, zorgen, angsten, depressie en slapeloosheid). Tibetaanse klankschalen en hun unieke toonhoogtes worden gebruikt om de bloeddruk te stabiliseren, astma gerelateerde problemen aan te pakken, de bijnieren bij te staan, de meridianen en de chakra's in evenwicht te houden en om de synaptische reacties in onze hersenen te verbeteren. Ze helpen ook de kinderen die met hyperactiviteit te maken krijgen en ze stimuleren het immuunsysteem. Geluid heeft invloed op het hele menselijke lichaam: het fysieke, het mentale en het spirituele


Het fysieke effect van vibraties op het lichaam:
 
 • een diepe ontspanning en vernieuwd de spieren
 • verlicht de pijn in gewrichten, spieren, heupjicht, hoofdpijn en migraine, ondersteunt het verteringssysteem en ruggengraat letsels en verbetert de bloedcirculatie 
 • synchroniseert de atomen, moleculen, cellen, weefsel en de orgaanfunctie
 • verbetert de energiestroom
 • verwijdert de toxines in het lichaam
 • verbetert het immunesystem
Het mentale of emotionele effect:


 • ontspant de geest en verlicht de mentale/emotionele spanningen en blokkades
 • verbetert de concentratie
 • innerlijke gevoelens worden geactiveerd en losgelaten
 • meer energie en kracht in het dagelijks leven
 • verlicht mentale of emotionele pijn
 • verbetert het zelfvertrouwen, boost de creativiteit en de productiviteit
Het spirituele effect:

 • zuivert de chakra's (energiecenters en de nad's - astrale kanalen)
 • brengt positief gevoel mee
 • geeft je een betere balans in je leven
 • brengt gelukzalige belevingen
 • we gaan trillen op een hoger niveau en dat gaat onze energie boosten
 • het is de manier om op een hoger niveau en intenser liefde te ervaren

Ondanks de vele voordelen zijn Tibetaanse klankschalen geen vervanging voor de klassieke geneeskunde, het is wel een manier om de spirituele intelligentie aan te wakkeren.


Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat Tibetaanse klankschalen specifieke golven produceren ...

Wetenschappelijke analyses van electromagnetische hersengolven hebben het bestaan van heldere en herkenbare golven bevestigd, welke zijn verbonden aan verschillende staten van bewustzijn.
Men weet dat de hersenen in een normale staat, bijvoorbeeld het bewustzijn in het dagelijks leven, beta golven produceert. Alfa golven komen voor in een staat van meditatie en een ontspannen bewustzijn. Theta golven zijn typisch voor een staat van slapen en de delta golven komen voor tijdens een diepe slaap. Als de golven die door klankschalen geproduceerd werden opgenomen, ontdekten wetenschappers een golfpatroon dat gelijk was aan de alpha golven die onze hersenen produceren. Deze golven geven een diepe ontspanning.Mijn eigen ervaring

Ik heb het geluk gehad om in het echt een Tibetaanse klankschalen healing mee te maken. Mijn ervaringen met klankschalen was enkel van op vakantie. Ik ben al verschillende keren naar het Oosten geweest en daar kwam ik ze regelmatig tegen, ze fascineerden me en ik bleef gewoonlijk staan om te luisteren. Maar verder dan dat kwam ik niet. Nu dus wel en ik vond het een magische en mysterieuze ervaring.

Het was op een donderdagavond om 19.30u, na het werk en het avondeten, ging ik naar Mortsel voor een sessie Klankschalen bij RelaxMortsel. Die avond kreeg ik de kans om alles van dichtbij mee te maken. De kamer waar de sessie doorging was super stil en gaf een hele ontspannende indruk. Verschillende klankschalen waren rond een bed geplaatst en er brandde een zacht licht. 

Ik vond het heel spannend en ik had geen idee wat me te wachten stond. De grootste schaal werd aan mijn voeten gezet en rondom mij stonden er verschillende klankschalen van verschillende groottes. Ik mocht op het bed gaan liggen en kreeg een dekentje over me heen en een zachte doek om over mijn ogen te bedekken. (zie de foto bovenaan)

In het begin voelde ik enkel vibraties en een gelijke toon, maar toen er op verschillende klankschalen tegelijk geslagen werd, begon ik een rare vibratie te voelen. De trillingen gingen tot diep in mijn lichaam. Het geluid was krachtig en betoverend.

De sessie duurde ongeveer 50 minuten. Ik voelde me achteraf heel ontspannen. Na de helende sessie, was het eerste dat me te binnen schoot, voelde iedereen hetzelfde en de tweede vraag was wat de grootte van de klankschalen in de heling betekende. Gelukkig kon ik al mijn vragen aan Frank stellen, want na de sessie kreeg ik nog een kopje lekkere thee om op mijn gemakje weer wakker te worden. Frank gaf geduldig antwoord op al mijn vragen en nam er zijn tijd voor. De hele avond was helemaal van mij.

Ik ben echt blij dat ik dit heb mogen meemaken. Nieuwe dingen ontdekken en mijn grenzen verleggen is het liefste wat ik doe. Die avond waren het Tibetaanse klankschalen en wat het met het menselijk lichaam doet. 

Iedereen die in de wereld van de spiritualiteit en meditatie stapt, weet dan dat Tibetaanse klankschalen heel belangrijk zijn. Er is niemand op deze wereld die geen stress kent en mentale spanningen nodigen fysieke problemen uit. En omdat Tibetaanse klankschalen op de juiste manier je van mentale stress af kunnen helpen, tegelijkertijd je energie in balans kan houden en je chakra's kunnen zuiveren, kan ik het met volle overtuiging aanraden om het op zijn minst één maal te proberen. Zo kan je zelf het verschil voelen.

RelaxMortsel kan je contacteren via:


Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment