Vier types van angst die met je chakras verbonden zijn


Angst is een hele krachtige emotie die in verschillende plaatsen in het lichaam voorkomt. Angst heeft een impact op ons lichaam, onze mentale gezondheid en onze levenskwaliteit. Als je gelooft dat alles energie is, wees er dan maar zeker van dat angst de zwaarste energie met zich meebrengt. Deze energie heeft op verschillende manieren impact op ons leven en het is echt aan te raden om die angst aan te pakken voor deze lichamelijke problemen geeft. Er zijn 4 types van angst die met onze chakras verbonden zijn: 

Angst verbonden aan chakras: angst over een gevoel van veiligheid, die is vaak irrationeel.

Dit type van angst vind je terug in de wortelchakra, deze ligt aan het begin van je ruggengraat of je staartbeentje. Omdat deze chakra geconnecteerd is met een gevoel van veiligheid, is het zo dat dit type van angst ons een constant gevoel van onveiligheid geeft, zelfs als er niks is om ons druk over te maken. Deze angst is vaak irrationeel, zoals bijvoorbeeld, de angst om een dodelijk ongeval te krijgen of om overvallen te worden. Deze angst kan bewust of onbewust zijn en creëert een gevoel van gevaar die niet makkelijk van je af te schudden is. 

angst verbonden aan chakras: angst over emotionele wonden uit het verleden

Dit type van angst vind je in je sacrale chakra en ligt in je onderbuik. Omdat deze chakra verbonden is met onze emoties en machtsdynamiek, deze vorm van angst komt voort uit trauma's die we hebben ondergaan, vooral tijdens onze kindertijd. Die kunnen gelinkt worden aan geweld, verwaarlozing of gelijkaardige dingen. Deze angst gaat over dingen die in het verleden gebeurd zijn maar de emoties en gevoelens blijven met ons verbonden. 

angst verbonden aan chakras: angst over controle en oordelen

Dit type angst vind je terug in je zonnevlecht chakra en ligt in je maagstreek. Omdat deze chakra verbonden is met ons ego en identiteit, gaat deze angst jou onzeker doen voelen, zoals geen controle meer hebben over ons leven of over mensen en of mensen al dan niet een oordeel over ons hebben. Deze angst kan ook opkomen door traumatische ervaringen, maar het is ook een veel voorkomende angst die op verschillende tijden in ons leven komt en gaat.

Angst verbonden aan chakras: angst voor afwijzing en gebrek aan liefde voor jezelf

Deze angst vind je terug in je hartchakra en ligt in je hart en je longen. Omdat deze chakra verbonden is met liefde en zelfliefde, gaat deze angst over afwijzing en het gevoel dat je geen liefde verdient. Deze angst kan ook veroorzaakt worden door traumatisch ervaringen, zeker tijdens je kindertijd of agressieve relaties. 

Het chakra systeem stelt je in staat om je diep te verbinden met het deel van je lichaam dat wordt beïnvloed door de zware energie van angst en van daaruit kun je aan de slag gaan om deze angst aan te pakken met behulp van verschillende spirituele praktijken, zoals meditatie en schrijven in een dagboek. Vervolgens kun je concrete stappen nemen om deze angst los te laten in je dagelijks leven.

Welke angst heb jij in je leven ervaren of ervaar je nog steeds?


Liefs,
Pascale xx 


Vond je dit blog leuk om te lezen en heeft het je weer een stapje dichter bij dat 'aha'-momentje gebracht? Ik hoop het echt! Ik vind het heel fijn om regelmatig een blog te schrijven.
Wat me op dat moment bezighoud is meestal waar ik over schrijf. Soms gaat dit iets persoonlijks zijn, dan is het weer iets om je te informeren en soms is het een cadeautje om uit te delen!
Omdat het mezelf ook heel veel energie geeft om dames te helpen met een visie en het droomleven dat ze verdienen. Een leven waarin jij, lieve curvy queen, straalt. Met een twinkle in je ogen en een positieve mindset. Zodat jij meer tijd hebt voor de dingen die jij belangrijk vindt en de wereld onbewust meer kleur geeft.

Wil je mijn blogs delen? Dat zou ik ge-wel-dig vinden!
Oh, en wil je graag video's bekijken over onderwerpen die je meer inzicht geven in waar je naartoe wil?
Kijk dan op mijn YouTube-kanaal.

Nog 1 ding, voor ik je laat gaan ...

Wil jij graag weten welke chakra er bij jou extra aandacht kan gebruiken?0 Comments

Leave a Comment