Deze week starten we met een nieuwe chakra serie, waar we de 5 belangrijkste rechten van elke chakra van dichterbij gaan bekijken. Ik vind het heerlijk om over deze rechten te praten omdat we ze diep vanbinnen eigenlijk wel graag willen opeisen. Als we ze dan uiteindelijk toch opeisen, gaan onze chakra's zich meer openen.

Van het moment dat we geboren worden tot het einde van ons zevende levensjaar, bepalen onze ouders, de omgeving en de omstandigheden waarin we leven onbewust onze kernwaarden. Met andere woorden, het fundament voor onze overtuigingen en ons gedrag worden voornamelijk in deze periode gevormd.

Maar tijdens de periode van de wortelchakra, wordt de ontwikkeling van de andere chakra's elk jaar mee benadrukt:

Jaar 1 = wortel + wortel
Jaar 2 = wortel + sacrale
Jaar 3 = wortel + zonnevlecht
Jaar 4 = wortel + hart
Jaar 5 = wortel + keel
Jaar 6 = wortel + derde oog
Jaar 7 = wortel + kruin

Als er tijdens elk van deze fundamentele jaren goed voor ons gezorgd wordt en aan onze basisbehoeften wordt voldaan, ontwikkelen we de capaciteit om al onze chakra-rechten op te eisen. Als we tijdens deze periode niet goed worden verzorgd en onze basischakra-behoeften niet worden vervuld, zijn we ons misschien niet eens bewust van bepaalde chakra-rechten die we hebben. Het mooie is dat we als volwassene kunnen leren over onze chakra-rechten en deze bewust kunnen opeisen.

Dit zijn de rechten van jouw wortelchakra:
  1. ZIJN
  2. ERBIJ HOREN
  3. ZICH VEILIG VOELEN
  4. ZICH STABIEL VOELEN
  5. HEBBEN
Dit zijn de rechten die in mijn top 5 staan, maar jij kan jouw eigen belangrijkste rechten zeker kiezen. Zet ze onderaan in de comments.

Als een kleine opdracht, kies het recht dat jij het meest wil opeisen en zorg dat je dit elke week opnieuw doet. Als je dit nauwgezet volhoudt, creëer je een nieuwe en gezonde gewoonte.   

Geniet ervan!
Liefs,
Pascale xx 


Vond je dit blog leuk om te lezen en heeft het je weer een stapje dichter bij dat 'aha'-momentje gebracht? Ik hoop het echt! Ik vind het heel fijn om regelmatig een blog te schrijven.
Wat me op dat moment bezighoud is meestal waar ik over schrijf. Soms gaat dit iets persoonlijks zijn, dan is het weer iets om je te informeren en soms is het een cadeautje om uit te delen!
Omdat het mezelf ook heel veel energie geeft om dames te helpen met een visie en het droomleven dat ze verdienen. Een leven waarin jij, lieve curvy queen, straalt. Met een twinkle in je ogen en een positieve mindset. Zodat jij meer tijd hebt voor de dingen die jij belangrijk vindt en de wereld onbewust meer kleur geeft.

Wil je mijn blogs delen? Dat zou ik ge-wel-dig vinden!
Oh, en wil je graag video's bekijken over onderwerpen die je meer inzicht geven in waar je naartoe wil?
Kijk dan op mijn YouTube-kanaal.

Nog 1 ding, voor ik je laat gaan ...

Wil jij graag weten welke chakra er bij jou extra aandacht kan gebruiken?0 Comments

Leave a Comment