6 voordelen om thuis aan yoga te doen

Yoga thuis doen ... We weten allemaal dat we het zouden moeten doen, maar waarom de moeite nemen als we gewoon les kunnen krijgen in de studio? Toegegeven, het is makkelijker om jezelf te slepen naar een les in de buurt. Maar wist je dat thuis oefenen effectiever en efficiënter is? Onderzoek toont aan dat het beoefenen van yoga thuis een enorme boost geeft aan jouw gezondheid en welzijn. 


Voordelen om thuis aan yoga te doen

1. Geef jezelf de tijd van je leven!

Een groot voordeel van online lessen is dat je meer tijd vrijmaakt in het drukke leven dat wel allemaal leiden. Geen tijd verplaatsing naar en van de yogastudio, geen check-ins, geen wachten op de yogadocente en alles klaar leggen van de props en matjes. Online lessen geven je de vrijheid om je eigen tijd te beheren en te genieten van meer vrije tijd.

2. Bespaar geld

Yogalessen zijn duur; de gemiddelde kosten is €17 per les. Zelfs als je yogaprops zoals yogablokken , riemen of bolsters aanschaft , bespaar je elke maand nog steeds veel geld.

3. Verdiep je zelfbewustzijn

Je zou denken dat het hebben van een yogadocent naast je beter is en meer effect heeft. Maar in werkelijkheid kan het tegenovergestelde waar zijn. Als er een yogadocent aanwezig is, kan dit afleiden en het concentratievermogen van de studenten belemmeren. Yoga draait om zelfbewustzijn door middel van fysieke beoefening. Dit bewustzijn kan niet worden bereikt door aandacht te besteden aan iemand anders.

4. Vergroot je discipline en zelfvertrouwen

Elk moment dat je een uurtje (of 30 minuten) vrijmaakt in je drukke bestaan en jouw yoga mat uitrolt, geef je jouw discipline en toewijding aan zelfontwikkeling een boost. Telkens wanneer je een uitdagende pose overwint, stijgt je yoga-wilskracht naar nieuwe hoogtes. De discipline, het zelfvertrouwen en de innerlijke kracht die je opbouwt tijdens jouw home practice, stralen door naar andere aspecten van jouw leven.

5. Beweeg op je eigen tempo

Bij studiolessen word je geacht te luisteren naar de yogadocent. Maar thuis hoef je niet te wachten op die momenten of je op te jagen voor die pittige poses. Rustig oefenen op je eigen tempo en ademritme is vaak net zo heilzaam, rustgevend en genezend.

6. Creëer je eigen veilige ruimte

Bij het starten van een home yoga practice draaide alles voor mij om het creëren van een veilige, heilige plek om te oefenen. Zelfs als je geen extra kamer hebt, kan je een hoekje vrijmaken en dat afschermen van de buitenwereld met behulp van een paravent, planten of andere creatieve oplossingen. En als de kids, technologie of andere afleidingen je lastigvallen, hang dan een bordje aan de deur om hen eraan te herinneren dat je over een paar minuten weer beschikbaar bent. Zet alle afleidingen aan de kant en maak contact met dat warme, huiselijke gevoel van thuiskomen.

Als je in je eigen living room aan yoga wilt doen, maar je twijfelt of je genoeg ervaring hebt met verschillende poses of voldoende begeleiding hebt om veilig te oefenen, dan kunnen lessen of privésessies een fantastische manier zijn om je kennis op te bouwen en je home yoga practice te ondersteunen. 

Online Yoga Memberships zijn ook geweldige manieren om je home yoga practice aan te vullen en een gemeenschap van gelijkgestemde yogi's te vinden. Hiermee krijg je niet alleen toegang tot live lessen, maar kan je ook verbonden blijven met andere yogi's en de levendigheid van een studio voelen, zelfs vanuit je eigen living room.

Yin at Heart Membership is een membership voor de beginnende yogi of voor diegene die een diepere Yoga Home Practice willen. Ik nodig je van harte uit.

Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment