Augustus⎜Zomer 2023
Deze maand bewegen we richting de energieën van de herfst! Ons yogathema deze maand is TOEWIJDING, om ons eraan te herinneren onze Home Yoga Practice met toewijding en zelfacceptatie te benaderen.

Deze maandelijkse afspeellijst bevat exclusieve membership yogaflows en meditaties. Volg elke week de nieuwe yogaflows.

NIEUWE membership yogaflows voor augustus zijn:
- Nieuwe Maan⎜Yin Yoga
- Sacred Water ⎜Yin Yoga
- Body Relaxation ⎜Yin Meditatie
- Yin voor Dosha Pitta ⎜Yin Yoga
- Meridianen: Maag-Milt⎜Yin Yoga
- Nieuw op YT: 1 x Yin Yoga + 1 x Yin Meditatie

TIP: Voor de beste afspeelervaring, gebruik 1080p in je videovoorkeuren en gebruik Google Chrome als je browser.Klik op de afbeelding om de yin yogaflow te kunnen bekijken.
Vier de nieuwe maan door je intentie te zetten voor de komende weken. 

De nieuwe maan is een tijd van rust en introspectie, die ons in staat stelt belangrijke vragen te stellen, zoals:
- "Wat heb ik nodig?"
- "Wat is op dit moment het belangrijkste voor mij?"
- "Welke verandering moet ik maken?"

Om deze tijd van diepgaand onderzoek te eren, zal ik je begeleiden bij een rustige yin yogaflow voor het hele lichaam. 

Zorg ervoor dat je blokjes of kussens bij de hand hebt voor deze les. We zullen ongeveer 3 minuten in elke houding blijven. 

Ik raad aan om een dagboek bij de hand te houden, zodat je aan het einde van onze les je gedachten en inzichten kunt opschrijven.


Als je een pitta constitutie hebt en je voelt dat deze uit balans is, kun je deze video gebruiken om met yoga weer terug in evenwicht te komen door de tegenovergestelde kwaliteiten te bevorderen. 

Deze kwaliteiten, zoals koelte, zachtheid, gratie en flow, zullen helpen om pitta weer in evenwicht te brengen en je gezondheid en welzijn te herstellen.


Klik op de afbeelding om de yin yogaflow te kunnen bekijken.


Klik op de afbeelding om de meditatie te kunnen beluisteren.
Welkom bij deze begeleide Yin-meditatie, die gericht is op het bevorderen van positieve geestelijke en lichamelijke heling door middel van een volledige lichaamsscan.

Deze meditatiesessie is gebaseerd op mindfulness. 

Regelmatige meditatie is wetenschappelijk bewezen om ontspanning, algehele gezondheid en welzijn te bevorderen.

Meditatie is een veilige en natuurlijke praktijk. 

Door onze geest tot rust te brengen en te luisteren naar onze diepere waarheid, kunnen we een hoger niveau van bewustzijn en inzicht bereiken. 

Door eenvoudigweg de tijd te nemen om ons innerlijke zelf te vragen om een nieuwe richting, kunnen we antwoorden vinden op veel voortdurende persoonlijke problemen en kwesties.


Het is belangrijk om te begrijpen dat de Chinese geneeskunde organen benadert vanuit een perspectief van functionele relaties, interacties en energiestromen, in plaats van puur op fysieke locatie te focussen. 

Wanneer de Chinese geneeskunde spreekt over organen, verwijst het meestal naar een complex netwerk van functionele relaties.

Elk van de belangrijkste organen heeft een eigen meridiaan, ook wel een energetisch kanaal genoemd. 

Deze meridianen dienen als de wegen waarlangs de Qi wordt verondersteld te stromen. Qi is de vitale levensenergie die het lichaam voedt en zorgt voor een relatief evenwicht in het lichaam.De maag is ons belangrijkste orgaan voor spijsvertering. 

Het selecteert bruikbare voedingsstoffen om naar de milt te sturen, terwijl de rest naar onze darmen gaat. Hierdoor begint het proces van beslissen wat we moeten elimineren en wat we moeten behouden om ons te voeden. 
De milt zet de spijsvertering voort door de opgenomen voedingsstoffen aan de rest van het lichaam door te geven. 

Daarnaast fungeert de milt als een reservoir voor bloed, waar het oude rode bloedcellen vernietigt en recyclet, en waar witte bloedcellen ziekteverwekkers kunnen vangen. 

De milt voedt energie op alle niveaus.Als de energiebanen (meridianen) van de maag en milt uit balans zijn, kunnen we ons lusteloos, zwak en dof voelen, en kunnen ritmes zoals slaap, ademhaling en denken verstoord raken. 

Dit kan zich uiten in symptomen zoals maagzweren, anorexia, obesitas, onvruchtbaarheid en een gevoel van ongeaard zijn.

Wanneer deze energiebanen in balans zijn, kunnen we ons aards, sensueel en vervuld voelen, en ons op ons gemak voelen in onszelf. 

Deze meridianen vertegenwoordigen ons vermogen om op alle niveaus voeding tot ons te nemen, ons vermogen om spontaan en tevreden te zijn, en ons vermogen om ons op ons gemak te voelen, waar we ook zijn. 

Daarnaast kunnen we helder denken en mentaal coherent zijn.Als de energiebanen uit balans zijn, kunnen we ons angstig, nerveus en bezorgd voelen. 

We kunnen verlangen naar sympathie. We kunnen vasthouden aan dogmatisch denken, obsessief gedrag vertonen en inflexibel zijn.

Klik op de afbeelding om de yin yogaflow te kunnen bekijken.

Ik wil jou heel veel succes, plezier en persoonlijke groei toewensen. 
Geniet van elke stap die je zet op deze prachtige reis en laat het je hart vullen met vreugde. 
Wees niet bang om vragen te stellen, om hulp te vragen en om je ervaringen te delen in onze Facebook groep. Ben je nog geen lid? Klik dan op onderstaande button en kom erbij!


We zijn hier om elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren.
Blijf jezelf uitdagen, nieuwe hoogten bereiken en vergeet niet om af en toe even stil te staan en trots te zijn op je vooruitgang. 
Ik kijk er echt naar uit om jullie avonturen te volgen en te horen hoe het met jullie gaat. Dus hou me alsjeblieft op de hoogte!


Veel liefs,
Pascale xx

DISCLAIMER: Raadpleeg altijd een arts voordat je begint aan een trainingsprogramma. Door deel te nemen aan deze activiteit erken je dat deze oefening een fysieke discipline is die een zekere mate van mentale concentratie en fysieke kracht en uithoudingsvermogen vereist, en dat je in goede gezondheid moet verkeren om deel te nemen.Je stemt ermee in om binnen je eigen grenzen te werken en neemt volledige verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid en welzijn. Door deel te nemen aan deze activiteit stem je ermee in om te allen tijde naar je lichaam te luisteren en nooit iets te doen dat pijn veroorzaakt. Je erkent dat deelname aan deze activiteit een mogelijk risico op persoonlijk letsel met zich meebrengt. Je bent volledig op de hoogte van dit risico en vrijwaart Curvy Queen's Mindset hierbij van alle aansprakelijkheid, nalatigheid of andere claims die voortvloeien uit, of op enige wijze verband houden met je deelname aan deze activiteit.