CURVY QUEEN'S MINDSET
Chakra's, de energiecentra volgens het hindoeïstische systeem, spelen een cruciale rol in de balans van ons lichaam en zijn verbonden met meridianen. Wanneer een chakra uit balans is, kan dit invloed hebben op de meridianen, wat op zijn beurt de algehele gezondheid beïnvloedt. Levenservaringen, zoals stress, trauma en liefde, kunnen zowel chakra's als meridianen beïnvloeden, waardoor een complex samenspel ontstaat tussen lichaam en energie.

In Yin Yoga worden meridianen, de energiekanalen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde, als essentieel beschouwd voor het begrijpen van lichaamsenergie en de connectie met fysieke en emotionele welzijn. Meridianen fungeren als kanalen voor levensenergie, Chi, die door het lichaam stroomt en de gezondheid beïnvloedt. De langdurige houdingen in Yin Yoga stimuleren deze meridianen, waardoor de Chi soepel kan stromen. Dit proces helpt bij het opheffen van blokkades, zowel op fysiek als emotioneel niveau, en brengt het lichaam in een staat van balans.

Human Design voegt een diepere dimensie toe aan dit begrip. Gebaseerd op diverse kennisbronnen zoals het Chinese I Ching, de Tree of Life van de Kabbala, Astrologie, de Hindu Chakraleer en Quantum Fysica, integreert Human Design deze elementen in een holistisch begrip van individuele energiepatronen en levenspaden. Door Yin Yoga te combineren met inzichten uit Human Design, kunnen meridianen en chakra's nog gerichter in balans worden gebracht. Dit resulteert in niet alleen fysieke harmonie, maar ook emotionele balans, en biedt een dieper begrip van de complexe relatie tussen meridianen, chakra's en persoonlijke energiepatronen. 

Voor ondernemers biedt deze holistische benadering een waardevol instrument om stress los te laten en een evenwichtiger leven te omarmen.