nieuw perspectief op yoga: ontdek de voordelen van privélessen en duik diep in jouw practice.

Een privé yogales kan aanvoelen als een luxe, niet? 

Kun je niet dezelfde voordelen halen uit het volgen van reguliere yogaklassen? Nou, eigenlijk niet. Er zijn ENORME voordelen verbonden aan het investeren in een privéles of een reeks privélessen met een professionele yogadocente. Natuurlijk kan het duurder zijn dan het bijwonen van reguliere lessen in een studio, maar er zijn veel redenen waarom het duurder is! 

Privésessies stellen je in staat om je eigen kracht, consistente, veilige en goed geïnformeerde practice te onderhouden. Ze kunnen geweldig zijn voor beginners in yoga die zich een beetje ongemakkelijk of geïntimideerd voelen door grotere klassen. Ze kunnen ook geweldig zijn voor meer gevorderde yogi's die hun practice naar het volgende niveau willen tillen, maar niet zeker weten waar te beginnen. 

Ongeacht waar je in je yogareis bent, het investeren in een privé yogales zal je nog lang van dienst zijn.
Laten we de voordelen meer in detail verkennen.


aanpassingen op maat

Iedereen kan yoga aan yoga doen, maar het is geen one-size-fits-all practice. Een ervaren yogadocent kan lesgeven aan een volle klas met studenten die uiteenlopende ervaringen en behoeften hebben, maar het is heel anders wanneer je één op één wordt onderwezen. Yoga is een persoonlijke practice, en mensen komen naar de yogamat om verschillende redenen. Misschien wil je rugpijn verlichten, je heupen openen, kracht opbouwen, flexibiliteit vergroten, je geest tot rust brengen, stress verminderen, of je bewegingsbereik vergroten - dit zijn slechts een handvol redenen waarom mensen yoga beoefenen.

In een privé-yogales heb je de mogelijkheid om je te richten op jouw specifieke persoonlijke doelen. Een 1-op-1 verhouding stelt de leraar in staat om een les te plannen die aansluit bij jouw persoonlijke behoeften, of dat nu het aanpassen aan een specifiek deel van het lichaam is of werken aan een reeks houdingen die je bijzonder uitdagend vindt. Het is aan jou om te beslissen waar je je tijdens je privésessies op wilt concentreren om er het maximale uit te halen.

uitlijning, aanpassing & yoga props

Hoewel yoga is ontworpen als een stressverlichtende activiteit, kan yoga tijdens een les soms veel zijn om over na te denken! Vooral als je nieuw bent in yoga. Neem bijvoorbeeld een relatief eenvoudige houding zoals de Downward Facing Dog (Neerwaarts Kijkende Hond). Is je uitlijning correct? Zou je baat hebben bij een yogablok? Zou je een diepere aanpassing kunnen maken? Zo ja, moet je dan een riem gebruiken? In een openbare les is de leraar er om te begeleiden en suggesties te doen. 

Afhankelijk van de grootte van de klas en de vaardigheid van de leraar is er meestal echter minimaal persoonlijke aandacht. Je eindigt met het observeren van de mensen om je heen en eindigt waarschijnlijk in een houding die niet precies ideaal voor je is! Elk lichaam is anders, daarom zal elke houding ook verschillend zijn afhankelijk van jouw uniek lichaam. Een privéles stelt de leraar in staat om met jou te werken in elke houding, je uitlijning te corrigeren, yoga props aan te bieden om je te ondersteunen en te profiteren van de houding, en aanpassingen aan te bieden om je dieper te laten gaan, of juist terug te gaan om ervoor te zorgen dat je het VOLLEDIGE voordeel van elke houding krijgt.


Persoonlijke Aanpassingen

Persoonlijke aanpassingen of assists zijn een van de meest waardevolle aspecten van een yogales. Echter, in een grote klas krijg je hoogstwaarschijnlijk slechts één hands-on assist, als je geluk hebt! 

Bovendien zijn docenten en studio's tegenwoordig terughoudend met hands-on aanpassingen, waardoor ze deze helemaal vermijden. 

Fysieke aanpassingen door een gekwalificeerde en ervaren leraar kunnen een houding echt transformeren. Het is niet zoals het geven van een uitlijningsaanwijzing of suggestie voor aanpassing; deze hands-on aanpassingen helpen je om veel dieper in een houding te gaan dan je alleen zou kunnen, en daardoor de echte voordelen van een houding te ervaren. 

In een privéles kunnen deze hands-on assists je echt helpen om zowel in lichaam als geest te begrijpen hoe een houding eruit kan zien en aanvoelen.

communicatie

Helaas is er in een openbare yogales niet echt veel gelegenheid om vragen te stellen, vooral niet terwijl de les bezig is! Vaak blijft een leraar na de les nog even hangen, maar het kan lastig zijn om met tijd en andere studenten om je heen echt diep in te gaan op jouw yogische overpeinzingen. 

Ongeacht waar je staat in je practice, roept yoga veel vragen op. Een van de beste dingen aan een privéles is dat je zoveel vragen kunt stellen als je wilt. Dit is een geweldige kans voor jou om die knagende concepten te bespreken waar je je hoofd niet omheen hebt kunnen slaan, of vragen die je misschien te gênant vond om in een klasomgeving te stellen. 

De mogelijkheid om tijdens een privéles in open dialoog te communiceren, is een fantastische manier om te leren en echt grip te krijgen op de practice en filosofie, zoveel als je wilt.


omgaan met een kwetsuur

Tegenwoordig zijn er veel opties voor mensen die naar yoga komen met een bepaalde aandoening, maar in deze gevallen is er niets beter dan werken met een leraar één op één. Misschien ben je op zoek naar een manier om yoga te gebruiken bij het verlichten van migraine, of probeer je nekklachten te voorkomen vanwege langdurig computergebruik. Misschien herstel je van een kwetsuur of ziekte en maakt yoga deel uit van je herstelprogramma. 

Een privé yogaleraar kan je helpen een reeks houdingen op te zetten en props te gebruiken op een manier die je in staat stelt om veilig te oefenen terwijl je geneest. Hoewel yoga gevoelens van ongemak kan oproepen, mag het nooit pijn in het lichaam veroorzaken. 

Werken met een leraar één op één is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je op een veilige en duurzame manier voor jouw lichaam oefent. Het aantal kwetsures door yoga neemt helaas toe. Dus leren hoe je het beste met je eigen lichaam op de mat kunt werken, is net zo belangrijk als leren hoe je houdingen kunt aanpassen als je al een kwetsure hebt.

focus

Yoga is ontworpen om ons te helpen de geest uit te schakelen. Maar ben jij diegene die in de les mentale boodschappenlijstjes maakt in je vooroverbuiging, of vraag je je af waar je buurvrouw haar yogalegging vandaan heeft? Maak je geen zorgen, mentaal geklets is normaal en het kan moeilijk zijn om je af te sluiten in een openbare les omringd door andere mensen. 

Deze afleiding kan in wezen afbreuk doen aan de voordelen en het plezier van de praktijk. In een privéles krijgt je geest waarschijnlijk heel weinig kans om af te dwalen! In plaats van rond te kijken in de kamer en je practice te vergelijken met andere studenten, kun je echt alleen in je practice zijn. Je hebt geen tijd om steeds naar de klok te kijken of terug te deinzen van een houding denkend dat de leraar het niet zal opmerken! 

De één op één van een privéles betekent dat er weinig externe afleiding is, zodat je eenvoudig kunt genieten en je kunt concentreren op de praktijk die voor je ligt.


uitdaging

Wanneer we een leraar of klas vinden die we leuk vinden en regelmatig bezoeken, kan het een beetje eentonig worden. Goede leraren blijven dingen mixen en bieden nieuwe lessen aan, maar veel leraren houden ook vast aan vergelijkbare routines. 

Dus als je niet tussen leraren en studio's heen en weer gaat, merk je misschien dat je op weg bent naar een yogaplateau. Er kunnen houdingen zijn die je hebt willen proberen, maar waarvoor je geen kans hebt gekregen in een openbare les. 

Een privéles stelt je in staat om dit allemaal te bespreken en te werken aan nieuwe houdingen in een veilige en comfortabele omgeving. Het nemen van privé-yogalessen geeft de leraar de tijd om dingen te ontleden en je te helpen bewust naar je doelen toe te werken, in plaats van geavanceerde houdingen zelf proberen uit te vogelen. 

jouw tijd, jouw ruimte!

Een van de grootste uitdagingen bij het volgen van yogalessen is vaak het werken rond studioroosters. Het voordeel van een privéles is dat je de dagen en tijden kunt kiezen die het beste voor jou werken. Vaak kunnen privélessen ook worden gehouden in het comfort van je eigen huis of een geschikte plek naar keuze. 

Dit helpt je ook om je veel comfortabeler te voelen dan je je misschien voelt in een studioruimte. Een wekelijks schema opzetten dat voor jou werkt, is een geweldige manier om je practice consistent te houden en resultaten te behalen. Het moeten werken rond roosters, naar studio's rijden en strijden voor je favoriete plek in de zaal is niet altijd ideaal! 

Een tijd kiezen die bij je past en je leraar voor je deur laten verschijnen neemt veel van de uitdagingen weg en stelt je in staat je op je practice te concentreren.


Levenslange lessen

Een privé yogales, of een reeks privélessen, biedt je tools en wijsheid die je voor het leven kunt gebruiken. Yoga is een levenslange reis - er is geen eindpunt. Er is altijd ruimte om op nieuwe manieren te groeien en te evolueren. Yoga kan helpen in lichaam, geest en ziel, en daarom is het echt leren hoe yoga werkt en hoe yoga voor jou werkt zo'n waardevolle inspanning. 

Je zou gemakkelijk tien jaar lang openbare studiolessen kunnen bijwonen en niet echt de voordelen kunnen krijgen die je kunt halen uit een reeks privésessies. Investeren in privélessen is een geweldige manier om je tenen in yoga te dompelen als je een beginner bent en je geïntimideerd voelt door een openbare les. Ze kunnen ook geweldig zijn om in te investeren naarmate je yogareis zich ontvouwt, waardoor je je kennis kunt 'bijvullen', nieuwe houdingen op een veilige manier kunt verkennen. Privé yogasessies zijn voor iedereen, van alle leeftijden, niveaus en behoeften. Yoga is zo'n geschenk, en privélessen kunnen je echt helpen het maximale te halen uit elke kans die je hebt om op je mat te stappen.

Bij Curvy Queen's Mindset heb je de kans om te genieten van een privé yogales met onze ervaren en professionele yogaleraren. Profiteer optimaal van je Yin at Heart membership en geniet van een privésessie die je in staat stelt diep in je practice te duiken en wijsheid en vaardigheden op te doen om je yoga practice voort te zetten! Neem contact met ons op om vragen te stellen of een privésessie in te plannen.

Liefs,
Pascale xx