6 Voordelen van een home yoga practice:  

ontdek de kracht van thuis yoga


Ben je aan het overwegen om thuis yoga te beoefenen? Terwijl de gedachte om naar een yogastudio te gaan aantrekkelijk kan zijn, zijn er veel voordelen aan het beoefenen van yoga in je eigen huis. Onderzoek toont aan dat thuis yoga beoefenen aanzienlijke voordelen kan bieden voor je gezondheid en welzijn. Hier zijn zes redenen waarom je zou moeten overwegen om yoga thuis te beoefenen:haal het beste uit je leven met online lessen

Een van de grootste voordelen van online yogalessen is dat je tijd vrijmaakt in je drukke leven. Er is geen noodzaak voor het heen en weer rijden naar een yogastudio, geen wachttijden, geen zorgen over het opzetten van matten en props. Online lessen geven je de vrijheid om je eigen tijd te beheren en meer vrije tijd te ervaren.

bespaar geld met online lessen: een slimme keuze

Yogalessen in een studio kunnen prijzig zijn, met een gemiddelde kostprijs van €17 per les. Zelfs als je yoga props zoals blokken, riemen of bolsters aanschaft, bespaar je nog steeds elke maand aanzienlijk geld.

verdiep je zelfbewustzijn met online lessen

Hoewel je zou kunnen denken dat een yogadocent in de buurt beter is, kan het omgekeerde waar zijn. De aanwezigheid van een docent kan afleiden en je concentratie belemmeren. Yoga draait om zelfbewustzijn door fysieke beoefening. Dit bewustzijn kan niet worden bereikt door aandacht te besteden aan anderen.

bouw discipline en zelfvertrouwen op met home yoga practice

Het opzetten van je eigen home yoga practice is een bewijs van discipline en toewijding aan zelfontwikkeling. Telkens wanneer je een uitdagende pose overwint, stijgt je yoga wilskracht naar nieuwe hoogten. De discipline, het zelfvertrouwen en de innerlijke kracht die je opbouwt tijdens je home yoga practice, stralen door naar andere aspecten van je leven.

beweeg op je eigen tempo: voordelen van thuis yoga te beoefenen

In een studioles wordt van je verwacht om de instructies van de docent nauwgezet op te volgen. Thuis heb je de vrijheid om op je eigen tempo te bewegen, te ademen en te verkennen. Dit is vaak net zo heilzaam, rustgevend en genezend.

creëer je eigen heilige ruimte voor een home yoga practice

Bij het starten van een home yoga practice draait alles om het creëren van een veilige, heilige plek om te oefenen. Zelfs als je geen extra kamer hebt, kun je een hoekje vrijmaken en dat afschermen van de buitenwereld met behulp van een paravent, planten of andere creatieve oplossingen. En als de kinderen, technologie of andere afleidingen je lastigvallen, hang dan een bordje aan de deur om hen eraan te herinneren dat je over een paar minuten weer beschikbaar bent. Zet alle afleidingen opzij en maak contact met dat warme, huiselijke gevoel van thuiskomen.
Als je overweegt thuis aan yoga te doen maar twijfelt over je kennis van verschillende houdingen of begeleiding, kunnen lessen of privésessies een geweldige manier zijn om je kennis op te bouwen en je home yoga practice te ondersteunen. 

Online yoga memberships zijn ook fantastische manieren om je home yoga practice aan te vullen en een gemeenschap van gelijkgestemde yogi's te vinden. Hiermee krijg je niet alleen toegang tot live lessen, maar kun je ook verbonden blijven met andere yogi's en de levendigheid van een studio voelen, zelfs vanuit je eigen woonkamer.

Dus, waarom zou je thuis yoga moeten beoefenen? Overweeg de voordelen die het kan bieden voor je gezondheid, welzijn en levensstijl, en ontdek de kracht van yoga in je eigen vertrouwde omgeving.
Yin at Heart Membership is een membership voor de beginnende yogi die een Home Yoga Practice willen. Ik nodig je van harte uit.

Liefs,
Pascale xx