Yogaflow
 Meditatie

 
Chakras & Menopauze


De beste manier om met chakra's te werken, is door je leven eens van dichtbij te bekijken en ze te vergelijken met de eigenschappen van elke chakra. Denk eens na over welk verband ze hebben met je verleden, vooral je kindertijd - wat is er onopgelost gebleven? Heb je nog begraven angsten of wrokgevoelens waar je tot op de dag van vandaag nog mee in je hoofd zit? Of ervaar je gezondheidsproblemen die verband houden met de fysieke elementen van de chakra's?

De energetische veranderingen van deze tijd kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Als je deze fase van je leven benadert als een kans om echt door te werken aan alles wat je in het verleden hebt vermeden, zal je algehele energie vrijkomen, waardoor het kan stromen door je subtiele lichaam. Je gaat ook echt effect hebben als je met de chakra's werkt, vooral met technieken die helpen bij het bevorderen van de energie van de chakra's. Yoga is hiervoor uitstekend geschikt, evenals meditatietechnieken die zich richten op de beweging tussen de chakra's.

Wanneer de energie vrij door ons energetisch systeem stroomt, ervaren we een bloei van spirituele talenten, met name intuïtie - een sleutelaspect van het archetype van de wijze vrouw. Onze mogelijkheid om energieën en spirit te voelen en ermee te verbinden wordt versterkt. Terwijl het voortplantingsaspect van ons fysieke lichaam afneemt, nemen de spirituele aspecten van ons subtiele lichaam toe! En deze verschuiving is iets dat voor de rest van ons leven steeds dieper kan worden. Dit is voor mij de essentie van bewust ouder worden - het omarmen van de verschuiving van de focus op ons fysieke naar de focus op onze wijsheid en inzicht. Het is een nieuwe geboorte, een overgang naar ons hogere zelf, en een opwindende tijd, als we het op deze manier echt kunnen omarmen.