Heupopeners

Heupopeners zijn houdingen (asana’s) binnen de yoga, die je doet om de flexibiliteit rond de heupen en het bekken te vergroten. Veel mensen zijn stijf in dit gebied, doordat we langdurig zitten op een dag. Als je soepeler bent in het bekkengebied kan dit in het hele lichaam voor meer ruimte zorgen.

Yoga: yin

Props: 2 blokjes (of boeken of kussens)

Duur: 30 min.


Innerlijke Rust

Yin Yoga staat voor zachtheid. Het omvat een meditatieve energie, één die voedend, gevoelig, rustig, langzaam en introvert is. Vandaag nodigen we traagheid uit, verwelkomen we rust en herinneren we ons de kracht van comfort bij elke kalmerende, voedende ademhaling. Ik hoop dat je rust vind tijdens je flow.

Yoga: yin

Props: kussen

Duur: 30 min.


Hormonen in evenwicht brengen

Wist je dat Yin Yoga je echt kan helpen om stress te verminderen? En dit is erg positief voor je nieren want de impact van stress in niet te onderschatten, omdat nieren stresshormonen aanmaken. En het is geweten dat stress je symptomen voor de menopauze erger kan maken.

Yoga: yin

Props: 2 blokjes (of boeken), bolster (of kussens), dekentje

Duur: 30 min.


Yoga om te helen
(met affirmaties)

Als je het gevoel hebt dat je nog dingen moet helen - dat kan mentaal, lichamelijk of emotioneel zijn, kan een tijdje op je yogamat doorbrengen precies zijn wat je nodig hebt. Geef je aan deze flow over en vind ondersteuning en troost. Bij elke houding past een unieke affirmatie. Herhaal deze in jezelf en gebruik ze om je mindset naar heling te sturen. Misschien is het een fijn idee om er een notebook bij te nemen om alles wat je tijdens deze flow hebt gevoeld op te schrijven.

Yoga: yin

Props: 2 blokjes (of boeken), dekentje, notaboekje

Duur: 30 min.
Yoga om menstruatiekrampen 
te verzachten

Je kent zeker wel dat gevoel dat je ongesteld moet worden of juist geworden bent? Als je je opgeblazen, krampen hebt en je gewoon moe voelt? Dat je denkt dat je niet op je matje kan komen? Dan is deze flow ideaal die je gaat helpen met de pijn in je bekken, je heupen en je onderrug.


Yoga: hatha

Props: geen

Duur: 30 min.


Yoga om beter te slapen


Ik heb vaak moeite om in slaap te vallen en als je ervan kan meespreken, heb je waarschijnlijk ook al van alles geprobeerd. Volgende yoga poses helpen mij echt om beter in slaap te vallen. Probeer het vanavond een keertje uit.Ik nodig je uit om de flow in je bed te doen zodat niks je nog kan storen en je je helemaal kan overgeven aan de poses en gewoon de dekens over je kan trekken, je ogen kan dichtdoen en naar dromenland kunt verhuizen.

Yoga: yin

Props: direct in je bed

Duur: 30 min.

DISCLAIMER: Raadpleeg altijd een arts voordat je begint aan een trainingsprogramma. Door deel te nemen aan deze activiteit erken je dat deze oefening een fysieke discipline is die een zekere mate van mentale concentratie en fysieke kracht en uithoudingsvermogen vereist, en dat je in goede gezondheid moet verkeren om deel te nemen.Je stemt ermee in om binnen je eigen grenzen te werken en neemt volledige verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid en welzijn. Door deel te nemen aan deze activiteit stem je ermee in om te allen tijde naar je lichaam te luisteren en nooit iets te doen dat pijn veroorzaakt. Je erkent dat deelname aan deze activiteit een mogelijk risico op persoonlijk letsel met zich meebrengt. Je bent volledig op de hoogte van dit risico en vrijwaart Curvy Queen's Mindset hierbij van alle aansprakelijkheid, nalatigheid of andere claims die voortvloeien uit, of op enige wijze verband houden met je deelname aan deze activiteit.