Er zijn duizenden chakra's in je lichaam en energieveld, maar de meeste mensen zijn bekend met de zeven belangrijkste chakra's die zich uitstrekken van je staartbeen tot aan de top van je hoofd. 

In het Sanskriet betekent het woord "chakra" letterlijk "wiel". Elke chakra wordt voorgesteld als een draaiend energiewiel dat een ander aspect van het leven vertegenwoordigt. 

Wanneer alle zeven chakra's in balans zijn, voel je je vitaal, veilig, geïnspireerd en afgestemd op je natuurlijke potentieel. Als je chakra's uit balans zijn, kan dit zich op verschillende manieren manifesteren, afhankelijk van welk energiecentrum aandacht nodig heeft. 

Het dagelijks balanceren en afstemmen van je chakra's is daarom een aanbevolen praktijk, omdat elke dag nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor groei met zich meebrengt.

Werken met de chakra's kan een plezierige en ontspannende ervaring zijn, en het kan een nieuw gevoel van doel geven aan je doelen, relaties, visies en dromen. 

Een van de beste manieren om met de chakra's te werken, is door middel van zachte yin yoga, meditatie en pranayama (ademhalingsoefeningen). 

In deze module vind je een aangepaste yin yoga-reeks en specifieke chakra meditaties die je kan helpen je chakra's in balans te brengen en af te stemmen.


DISCLAIMER: Raadpleeg altijd een arts voordat je begint aan een trainingsprogramma. Door deel te nemen aan deze activiteit erken je dat deze oefening een fysieke discipline is die een zekere mate van mentale concentratie en fysieke kracht en uithoudingsvermogen vereist, en dat je in goede gezondheid moet verkeren om deel te nemen.Je stemt ermee in om binnen je eigen grenzen te werken en neemt volledige verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid en welzijn. Door deel te nemen aan deze activiteit stem je ermee in om te allen tijde naar je lichaam te luisteren en nooit iets te doen dat pijn veroorzaakt. Je erkent dat deelname aan deze activiteit een mogelijk risico op persoonlijk letsel met zich meebrengt. Je bent volledig op de hoogte van dit risico en vrijwaart Curvy Queen's Mindset hierbij van alle aansprakelijkheid, nalatigheid of andere claims die voortvloeien uit, of op enige wijze verband houden met je deelname aan deze activiteit.