yoga in harmonie met de maan: een reis naar welzijn

In onze moderne, hectische samenleving zijn we ons bewust dat we het contact met de natuur, eeuwenoude tradities en de natuurlijke levensritmes, inclusief de invloed van zon en maan, zijn kwijtgeraakt. Het belang van rust, reflectie en het afstemmen van onze energieniveaus is vergeten. Om balans te herstellen, wordt aanbevolen terug te keren naar onze wortels en de kracht van de maan te omarmen.

In deze blog verkennen we hoe de maancyclus ons dichter bij onze ware aard kan brengen, ons kan helpen onze verlangens te manifesteren en ons een gevoel van doel en empowerment kan geven via zelfbewustzijn, zelfzorg en yoga.

Yoga heeft een lange geschiedenis en diepe wortels in het hindoeïsme, waarin de studie van de bewegingen van hemellichamen, waaronder de maan, is opgenomen. De maan heeft een aanzienlijke invloed op verschillende aspecten van het menselijk leven, waaronder ons fysieke en emotionele welzijn. In de yogapraktijk wordt de maan geassocieerd met vrouwelijke energie, en haar fasen zouden de beoefening op verschillende manieren beïnvloeden."

ontdek de fases van de maancyclus in yoga

In de wereld van yoga zijn er 8 fases in de maan- of lunaire cyclus, hoewel deze tegenwoordig vaker wordt ingedeeld in vier hoofddelen: de nieuwe maan, de wassende maan, de volle maan en de afnemende maan. Elke fase draagt specifieke energie en kenmerken met zich mee die op een krachtige manier kunnen worden benut tijdens je yoga practice.

Deze associaties zijn slechts één manier om de maancyclus te verbinden met yoga, en het belangrijkste is om af te stemmen op je intuïtie en te oefenen op een manier die authentiek en betekenisvol voor je voelt.

Over het algemeen is de verbinding tussen de maanfasen en yoga een complexe en diep spirituele, geworteld in oude tradities en het geloof in de onderlinge verbondenheid van alle dingen. Veel yogi's vinden dat het opnemen van bewustzijn van de maancyclus in hun practice hun algehele fysieke en emotionele welzijn kan verbeteren.
✦✦✦
Er zijn talloze journal prompts en affirmaties waarmee je tijdens de maancyclus kunt werken. Hieronder vind je onze suggesties die je kan gebruiken rond de volle maan en nieuwe maan fase. Kies slechts 2-3 van elk, zodat je niet overweldigd raakt. Neem even de tijd om over de vraag na te denken voordat je begint met schrijven en laat je gevoelens stromen.

versterk je yoga practice met de ritmes van de maan.

Ga met ons mee en stem je home yoga practice af op de ritmes van de maan. Elke maanfase is verbonden met unieke kenmerken en energie, waardoor je toegang hebt tot haar kracht terwijl je door je yoga beweegt. Met deze benadering kun je je fysieke en emotionele welzijn verbeteren terwijl je diep verbonden bent met de natuurlijke ritmes van de maancyclus.

Ontdek de transformerende kracht van yoga in harmonie met de maan. Sluit je aan bij onze community en verrijk je leven door deze eeuwenoude verbinding te ervaren. Laat de maan je gids zijn terwijl je door een betekenisvolle en diepgaande yoga practice gaat, afgestemd op de magie van elke fase. Een reis wacht op jou, vol ontdekkingen, groei en evenwicht. Doe mee en laat de kracht van de maan je yoga verlichten.

Liefs,
Pascale xx