yoga mythes ontmaskerd: wat je moet weten voordat je begint

Ontdek de waarheid achter yoga en laat je niet weerhouden door mythes! 
Bij Yin at Heart verwelkomen we een diverse mix van mensen in onze yogalessen. Laat de stereotypen op sociale media je niet tegenhouden. Ontdek waarom yoga voor ieder lichaam is en lees onze blog om de meest voorkomende yoga mythes te doorbreken. Voel je zelfverzekerd om deel te nemen aan die yogales en ontdek de vele voordelen van deze eeuwenoude practice. 
Yoga is voor jou - ongeacht je leeftijd, geslacht of ervaring!Yoga Mythe #1: je moet flexibel zijn om yoga te kunnen doen

Dit is mogelijk de meest voorkomende mythe van allemaal! Echter, yoga is er juist om je flexibiliteit te verbeteren en gaat er dus niet van uit dat je al een grote bewegingsvrijheid in je lichaam hebt. Onthoud dat elk menselijk lichaam anders is en in staat is tot een uniek niveau van flexibiliteit en beweging. Je hoeft zeker niet in staat te zijn je tenen aan te raken om een yogales bij te wonen! Een regelmatige yoga practice zal je helpen om in de loop van de tijd je flexibiliteit te verbeteren. Strakke hamstrings? Stijve schouders? Nog meer reden om naar de les te komen!

YOGA MYTHE #2: yoga is voor jonge mensen

Zet je Instagram feed uit en stap een reguliere yogastudio binnen of doe een yogales online, en je zult zien dat de lessen over het algemeen een mix zijn van alle leeftijdsgroepen. Helaas tonen veel yogareclames jonge, slanke, actieve vrouwen, maar in werkelijkheid is yoga echt voor alle leeftijdsgroepen. Yoga is eigenlijk een perfecte practice naarmate je door het leven gaat, omdat het je ondersteunt precies waar je bent. Yoga houdt je gezond, soepel en sterk - een goede reden om je practice te behouden naarmate je ouder wordt!

YOGA MYTHE #3: yoga is niet voor mensen met Blessures

Als je last hebt van een blessure of herstelt van een blessure, kun je terughoudend zijn om aan yoga te beginnen. Studies hebben echter aangetoond dat yoga een prachtige manier is om het herstel te ondersteunen. Als je algemene lichaamspijn of ongemak ervaart, veelvoorkomend door het moderne leven, kunnen deze veelvoorkomende problemen aanzienlijk worden verbeterd met een yoga practice. Als je veel aan cardio of krachttraining doet, kan yoga ook een geweldige aanvulling zijn op je fitnessroutine en helpen bij flexibiliteit, mobiliteit en herstel. Natuurlijk, wees bewust van je blessure en meld deze ook aan de docent, zodat ze je kunnen helpen poses indien nodig aan te passen.
yoga mythe #6 je zult moeten chanten of 'Ohm' zeggen

Elke yogastudio en docent is anders en brengt verschillende elementen naar de les. Bij Yin at Heart eindigen onze docenten de les doorgaans met 'namaste', wat betekent: 'Het licht in mij herkent en buigt voor het licht in jou.' Je bent welkom om namaste te zeggen in antwoord, of niet! We hebben ook vaak mooie muziek aan tijdens de lessen. Maar wees gerust, je zult op geen enkel moment worden gevraagd om te zingen! Wij vinden het chanten een mooi onderdeel van yoga, maar begrijpen dat dit niet voor iedereen gebruikelijk is. We begrijpen dat je er bent om eenvoudig van je praktijk te genieten en jouw comfort staat voorop.

YOGA MYTHE #7 iedereen zal gevorderder zijn dan jij

Iedereen is op zijn eigen reis als het om yoga gaat. De kans is groot dat er in elke yogales een mix van studenten is die verschillende tijdspannes hebben geoefend. Bij Yin at Heart zullen onze docenten aanpassingen bieden voor houdingen, zodat alle niveaus samen kunnen oefenen. Als het je eerste les is, wees gerust dat onze ervaren instructeurs daar zullen zijn om je te begeleiden en aanpassingen te doen waar nodig. Als je nog een beetje onzeker bent, voel je vrij om voor of na de les met de docenten te praten met eventuele vragen die je hebt. Een van de beste dingen van yoga is dat er geen eindpunt is, geen einde, het is gewoon een reis en iedereen gaat zijn eigen tempo en plek.


ben je klaar om yoga te proberen?

Ontdek de ultieme plek om yoga te echt te voelen, met al zijn ongelooflijke voordelen en waardevolle levenslessen! Het Yin at Heart membership is jouw online community voor beginnende yogini's. Geniet van live yogalessen in diverse stijlen of bekijk ze op jouw gemak, passend in je dagelijkse routine. Klik hieronder om meer te ontdekken over ons lidmaatschap. Wij streven ernaar om je te ondersteunen in het bereiken van de meest stralende, complete en gezonde versie van jezelf.

Liefs,
Pascale xx