Kunnen geblokkeerde chakras je gewicht doen toenemen?


Blijft je gewicht toenemen ook al let je op je voeding en sport je regelmatig?

Er zijn verschillende factoren die een effect kunnen hebben op jouw lichaamsgewicht buiten letten op je eten, bewegen en een goede nachtrust. Of je nu in gewicht wil toenemen of wil afvallen, moet je je ervan bewust zijn dat de verschillende systemen in je lichaam een impact kunnen hebben op je lichaamsmassa. 

Systemen zoals het hormonenstelsel dat in staat voor je hormonen kunnen een grote invloed hebben op je emoties en een hormonale onbalans creëren dat je op een natuurlijke manier doet verdikken. Het welzijn van je hormonenstelsel is belangrijk voor je gezondheid en je gewicht, maar dit stelsel heeft minder gevolg dan je etherisch systeem, dat je verbindt met alle andere systemen in je lichaam.

In dit blog, ga je leren welke chakras je lichaamsgewicht beïnvloeden en wat je kan doen.

Kunnen geblokkeerde chakras je gewicht doen toenemen?

Velen onder ons weten ondertussen al wel dat geblokkeerde chakras of chakras uit evenwicht een hoop ellende kunnen veroorzaken. Een geblokkeerde wortelchakra, bijvoorbeeld, kan angsten veroorzaken. Een geblokkeerde keelchakra kan iemand een koude kikker doen lijken of die persoon het moeilijk maken om zich uit te drukken.

Maar wat velen zich niet realiseren is dat geblokkeerde chakras niet enkel een uitwerking hebben op ons mentale en emotionele welzijn maar ook op onze lichamelijke gezondheid.

Een geblokkeerde hartchakra kan vermoeidheid en ademhalingsproblemen opleveren. Een kruinchakra die uit balans is, kan dan weer spelen op je zicht, dat je dan op haar beurt weer hoofdpijn kan bezorgen.

Nog een veel voorkomend probleem van geblokkeerde chakras is dat ze hun zegje hebben in gewichtstoename of het je moeilijk maken om gewicht te verliezen.

Zoals alles in ons lichaam, werken onze chakras zoals een systeem, en een probleem op één vlak kan dan weer leiden naar complicaties op andere lichaamsdelen, dat dan weer het eerste probleem verergert. Maar onze chakras kunnen gedeblokkeerd worden of weer in evenwicht komen.

Eens onze chakras weer in balans zijn, ga je een verbetering merken, niet enkel in je mentale welzijn, maar ook in je pogingen om gewicht te verliezen.

Welke chakra blokkeert gewichtsverlies?

De twee chakras die het vaakst geassocieerd worden met gewichtsverlies zijn de tweede en de vijfde chakra. Als je alles doet wat je vroeger al geleerd hebt, zoals gezond eten en bewegen, en je hebt het nog steeds moeilijk om die extra kilos kwijt te raken, kan je misschien overwegen om je eens toe te te leggen op deze twee chakras.1. De sacrale chakra (Svadisthana)

De sacrale chakra is je tweede chakra en word vertegenwoordigd door de kleur oranje. Deze chakra ligt juist boven je wortelchakra en gelijkt er wel een beetje op omdat beide zich focussen op basisbehoeftes en het overlevingsinstinct.

Omdat deze chakra direct over onze voortplantingsorganen ligt, kan het in onbalans een laag libido of pijnlijke maandstonden veroorzaken.

De tweede chakra is ook verbonden met de adrenalineklieren, dat zijn klieren die stresshormonen, adrenaline en cortisol produceren. Een onevenwichtigheid in deze twee hormonen kan moeheid geven en moeilijkheden bij gewichtsverlies, zeker in het bovenlichaam en het gezicht.

Mentaal gaat een sacrale chakra uit evenwicht je verslavend en compulsief gedrag doen toenemen, zoals seks -en eetverslavingen (dit zijn twee van onze basisbehoeften). Als je dan al een ongezonde relatie hebt met voeding, ga je nog meer willen eten.

Zorg dan nog voor extra stress die voortkomt uit een teveel aan cortisol en je hebt het perfecte recept voor stresseten en gewichtstoename.

Hoe kan je je sacrale chakra helen voor gewichtsverlies?

Eens je weet dat je sacrale chakra geblokkeerd is, wat kan je er dan aan doen?
  • Gebruik essentiële oliën met zuiverende eigenschappen zoals clary sage, eucalyptus of spearmint
  • Mediteer en herhaal affirmaties die je zelfvertrouwen boosten zoals "Ik verdien plezier en vreugde in mijn leven."
  • Yoga poses zoals happy baby en squat gaan je helpen om beweging in je sacrale chakra te brengen
  • je tweede chakra is een water chakra en je opnieuw verbinden met water kan je energie weer doen stromen. Verwen jezelf met een heerlijk ontspannend bad of ga pootje baden in een fontein.

2. De keelchakra

De vijfde chakra, Vishuddha of de keelchakra ligt, je raadt het al, in je keel. De keelchakra heeft een hechte relatie met voeding voor verschillende redenen, de meest voor de hand liggende is dat alles wat je eet en drink door je keel gaat.

Wat er ook in je keel ligt is de schildklier, en deze heeft een enorme impact op je metabolisme en je gewicht. Een schildklier die traag werkt is de meest voorkomende reden waarom je niet afvalt, dit is eveneens een symptoom van een geblokkeerde keelchakra.

Vishuddha heeft niet enkel een invloed op het lichamelijke, maar is ook verbonden met de manier waarop we ons uitdrukken. Een onevenwichtigheid in de vijfde chakra kan je heel oncomfortabel laten voelen of je kan de waarheid niet zeggen en je kropt je gevoelens op.

Als we ons emotioneel niet goed voelen, duiken veel mensen de ijskast in en kiezen voor comfort food waarin veel suiker of zout zit. Mensen die zich niet goed voelen in hun omgeving, zoeken vaak troost in andere dingen. Dit gedrag kan leiden naar destructieve eetgewoontes.

HOE KAN JE JE keelCHAKRA HELEN VOOR GEWICHTSVERLIES?

Nu je weet wat er met je keelchakra scheelt, kan je het proces van zuiveren starten zodat je chakra weer werkt zoals het hoort
  • Vishuddha heeft de kleur blauw en een halsketting dragen met blauwe edelstenen of kristallen zoals lapis lazuli of turquoise is een heel goed idee als je met deze chakra sukkelt.
  • Yoga poses zoals de ploeg en de kaars gaan je helpen om je nek te stretchen en kan je op die manier geblokkeerde energie weer doen stromen.
  • Ademhalingstechnieken of het chanten van de mantra "ham" worden aanbevolen.

Conclusie

Er zijn ontzettend veel kleine en grote issues in je lichaam die een negatieve impact hebben op de manier waarop je gewicht verliest, wint of behoud. Sommige kan je eenvoudig oplossen, zoals constipatie of een laag metabolisme en nog zovele andere lichamelijke dingen die met je dieet gerelateerd zijn. Andere zaken zijn dan weer niet zo gemakkelijk te detecteren tenzij ze door een dokter zijn vastgesteld, zoals een traagwerkende schildklier.

De meeste issues, om niet te zeggen allemaal, kunnen het resultaat zijn van geblokkeerde chakras die een onbalans creëren in je fysieke lichaam en die voorkomen dat jij gewicht kan verliezen of laten toenemen. 

Door je chakras te openen en de energie vrij door je lichaam te laten stromen, ga je je evenwicht in al je lichamelijke systemen herstellen en uiteindelijk gaat dit leiden naar gewichtsverlies of ga je een paar kilootjes bijwinnen als je dat graag wil.

Maar ook al ga je je beter voelen nadat je chakras open zijn en je lichaam klaar is voor verandering, heb je toch nog gezonde voeding en beweging nodig om gewicht te verliezen of te winnen.

Laat in de comments weten of je dit een interessant blog vond en 
wat je persoonlijke gewichtsdoelen zijn!

Wil je graag weten welke chakra er bij jou uit balans is?
Doe dan de quiz!


Liefs,

Pascale xx 

0 Comments

Leave a Comment